Hlavní obsah

Petra si radost z triumfu kazit nenechá. Daně řádně platí, vzkázal mluvčí Kvitové

Právo, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyjádření poslance Stanislava Humla ani výhrůžky násilím tenisové královně Petře Kvitové radost po wimbledonském triumfu nekazí. Nedělá nic nezákonného a ze světových sportovců není jediná, kdo trvale bydlí v Monaku.

Foto: Reuters

Petra Kvitová

Článek

„Před chvíli jsem s Petrou hovořil. Pochopitelně vše, co se kolem Petry děje, sleduje, stejně jako náš tým, ale rozhodně si ona ani lidé kolem ní nenechají kazit radost z  triumfu ve Wimbledonu. Užívá si ji i s fanoušky,“ řekl Právu v pátek odpoledne Karel Tejkal, tiskový mluvčí agentury Česká sportovní, která Kvitovou i další tenisty zastupuje.

„Skutečnost, že jejím trvalým bydlištěm je Monacké knížectví, není ničím, co by spadlo z nebe. Je tam hlášená, vedená déle než rok. A není žádnou výjimkou mezi sportovci. Těch tam má trvalé bydliště spousta, včetně světových tenistek a tenistů v čele s Novakem Djokovičem. Upřímně řečeno, chtěl bych být muškou na zdi v Bělehradě, abych viděl a slyšel, co by se tam dělo, kdyby někdo navrhl, že by měl být ze stejného důvodu Djokovič zbaven srbského občanství,“ dodal Tejkal.

Nejen on, ale celý tým souhlasí s názorem, že by lidé měli platit daně tam, kde pracují.

„Se sportovci to je trochu jiné, hodně cestují, ale například Petra řádně zaplatila po vítězství ve Wimbledonu daně v Anglii (V přepočtu získala 61 mil. korun, ale polovina jí byla zdaněna - pozn. red.). To, že má trvalé bydliště v Monaku, vůbec neznamená, že by neplatila daně. Europoslanci také platí daně v Bruselu a nikdo jim to nevyčítá, ani je neuráží,“ zdůraznil Tejkal.

Huml ve čtvrtek na Facebooku vyjádřil souhlas s článkem, který tenistku kvůli přestěhování tvrdě kritizuje. Podle Humla by lidé, kteří se přihlásí k trvalému pobytu do jiného státu, měli přijít o své občanství. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Kvitová podruhé vyhrála Wimbledon

Česká tenistka Petra Kvitová vyhrála podruhé v kariéře Wimbledon. Ve finále jednoznačně porazila kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou 6:3 a 6:0.

Výběr článků

Načítám