Hlavní obsah

Kohout vysvětluje podezřelé průkazy: Včera mrtvý Houska, dnes zesnulá Orgoníková

Parkovací průkaz poslance, kterým se prokazoval Lukáš Kohout, mu prý dala někdejší poslankyně ČSSD Hana Orgoníková. Uvedl to v nedělním prohlášení. Jde o další zesnulou osobu, od níž měl Kohout obdržet průkaz zajišťující výhody. V sobotu se v případě průkazu asistenta senátora odvolával na rovněž nežijícího Romana Housku (ČSSD). Kohout se v minulosti „proslavil” jako falešný asistent exministra zahraničí Jana Kavana.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Parkovací karta Sněmovny

Článek

Kohout průkazy využívá k levnému parkování v ČR. Neoprávněné užívání průkazu asistenta senátora bude šetřit policie.

Kohout tvrdí, že průkazy obdržel od Romana Housky (ČSSD) a Hany Orgoníkové (ČSSD). Ani jeden z nich toto tvrzení nemůže potvrdit, neboť oba již zemřeli.

"Průkaz asistenta senátora PČR mi vydal partner exhejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové Roman Houska z ČSSD, neboť nás pojilo politické podnikání... Parkovací průkaz poslance Parlamentu ČR jsem obdržel od členky sociální demokracie a poslankyně Hany Orgoníkové, která mé vozidlo i využívala," napsal v tiskové zprávě. Kohout oba průkazy policii vydá, pokud o to bude požádán.

Ředitelka senátního odboru vnějších vztahů a služeb Pavlína Heřmánková v pátek sdělila, že senátoři předali celou věc policii. Kohout není asistentem a na kartě je navíc zneužitý podpis předsedy Senátu Milana Štěcha. Štěch podle jejího tvrzení průkazy senátorských asistentů nepodepisuje.

Kohout v minulosti vystupoval jako asistent, vedoucí kanceláře nebo mluvčí Jana Kavana. Jeho jménem objednával lety do zahraničí. V roce 2006 byl za tento podvod odsouzen na 28 měsíců s pětiletou zkušební dobou. Před třemi lety organizoval protiromské pochody v domovském Varnsdorfu, letos neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám