Hlavní obsah

Mystifikátor Kohout se znovu vydává za asistenta zákonodárců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mystifikátor a podvodník Lukáš Kohout, který se v minulosti prezentoval jako asistent poslance Jana Kavana, se znovu vydává za parlamentního asistenta. Ve svém voze má za sklem parkovací kartu Poslanecké sněmovny a průkaz asistenta senátora.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Parkovací karta Sněmovny

Článek

Na Kohoutovo počínání byla již upozorněna kancelář Senátu, která tvrdí, že Kohoutovi žádnou průkazku nevydávala.

„Důrazně se distancujeme od jakýchkoli aktivit pana Lukáše Kohouta. Jeho tvrzení, že je asistentem senátora, je nepravdivé,” uvedla ředitelka odboru vnějších vztahů a služeb Pavlína Heřmánková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Průkaz asistenta senátora

Jak dále upozornila, mohl se Kohout dopustit i trestného činu a horní komora se proto obrátí na policii. „Zneužití podpisu předsedy Senátu pana Milana Štěcha na kartě, kterou využívá k parkování, předáváme k řešení Policii ČR,” dodala Heřmánková.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Kohoutův vůz s průkazy

Kohout je známý mystifikátor a provokatér, který před lety cestoval na sněmovní účet jako falešný asistent tehdejšího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Za to byl v roce 2006 odsouzen na 28 měsíců se zkušební dobou pěti let. V roce 2012 se angažoval jako pořadatel protiromských aktivit v rozbouřeném Šluknovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám