Hlavní obsah

Kohout tvrdí, že poslanecký průkaz má od mrtvého Housky

Aktualizováno

Mystifikátor a podvodník Lukáš Kohout se nechal v sobotu slyšet, že poslaneckou parkovací kartu a také průkaz asistenta senátora má od zavražděného podnikatele a člena ústecké ČSSD Romana Housky. Tvrdí, že oba průkazy získal loni legálně.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Průkaz asistenta senátora

Článek

„V prvé řadě je nutné říci, že oba průkazy jsou pravé a není to žádné falsum, jak se snaží namluvit předseda senátu (Milan) Štěch či jaký si mluvka sněmovny Roman Žamboch,” sdělil Kohout.

”Bohužel, člověk, který mi ho dal, tak dnes již není zde. On totiž umřel na dvorku svého domku v Chomutově. Tedy, tuto informaci už jaksi nepotvrdí, ale byl to opravdu Roman Houska,” sdělil Kohout.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Parkovací karta Sněmovny

Podle něj podobný průkaz vlastní více lidí z veřejného života a vrcholní představitelé státu je podepisují.

Mluvčí Senátu Pavlína Heřmánková v reakci na to sdělila, že předseda Senátu nikdy asistenční karty pro senátory nepodepisoval. „Pokud tedy chce pan Lukáš Kohout nebo kdokoli jiný něco falšovat, měl by si alespoň zjistit, jak vypadá originál."

Na konci mailu Kohout tvrdí, že průkazy je ochoten předat policii. Tato věta však v e-mailu, který rozeslal, doslova zní: ”Jsem ochotná předat policii.”

Kohout je však známý mystifikátor a jeho tvrzení nejde ověřit vzhledem k tomu, že Houska je mrtvý.

Foto: pro Novinky R. Charoudová

Kohoutův vůz s průkazy

Kohout před lety cestoval na sněmovní účet jako falešný asistent tehdejšího předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Za to byl v roce 2006 odsouzen na 28 měsíců se zkušební dobou pěti let. V roce 2012 se angažoval jako pořadatel protiromských aktivit v rozbouřeném Šluknovsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám