Hlavní obsah

O Senát za ČSSD bude usilovat kosmonaut Pelčák, o primátora Ludvík

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oldřichu Pelčákovi (70) chyběl v březnu 1978 jen krůček k tomu, aby se stal prvním Čechoslovákem ve vesmíru místo Vladimíra Remka. Absolvoval výcvik, zůstal ale na Zemi v roli záložní posádky. Nyní stejně jako Remek zkusí politiku. ČSSD ho vyšle do boje o křeslo v Senátu v Praze 14 (Černý Most).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Oldřich Pelčák (vlevo) a Vladimír Remek

Článek

Rozhodlo o tom ve čtvrtek vedení pražské ČSSD, její konference se účastnil i premiér Bohuslav Sobotka. Ten připomněl, že v Senátu sociální demokracie obhajuje většinu.

V Praze 1 za ni kandiduje Petr Pavlík, šéf poradců ministra Marcela Chládka a zástupce vedoucí katedry genderových studií Fakulty humanitních studií UK.

Do klání o místo v horní parlamentní komoře v Prahu 5 ČSSD vysílá bývalého prorektora UK Stanislava Štecha, držitele francouzského státního vyznamenání. „Jdeme do bitvy, která je celoplošná. Je strašně důležité, abychom udrželi jednotné řady,“ apeloval šéf ČSSD.

Ludvík pomýšlí na vítězství v Praze

Lídr ČSSD na pražského primátora, šéf pražské Fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík dostal 109 hlasů od asi 145 kandidátů krajské konference. Ludvík Právu řekl, že by soc. dem. poprvé v pražských volbách mohla pomýšlet na vítězství.

„Po dlouhé době je to tentokrát hodně otevřené. Politická scéna se natolik změnila a je natolik rozbitá, že si myslím, že tentokrát má šanci každý,“ uvedl. Ludvík se utká patrně s primátorem Tomášem Hudečkem (TOP 09) a exprimátorem Bohuslavem Svobodou (ODS). Hnutí ANO 2011 lídra na primátora patrně stále hledá.

Reklama

Výběr článků

Načítám