Hlavní obsah

Měl jsem větší prsa než spolužačky, vzpomíná místopředseda ČSSD

Novinky, jov

Místopředseda sociální demokracie a lídr plzeňské kandidátky Milan Chovanec spustil speciální webovou stránku „Hubněte s Milanem”, na které se dělí o své zkušenostmi se snižováním nadváhy o 60 kilogramů. Vzpomíná na boj s nadbytečnými kily v mládí, píše, že měl větší prsa než spolužačky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Chovanec (vlevo) v srpnu 2013. Na snímku se spolustraníkem Michalem Haškem.

Článek

Chovanec na webu hubnetesmilanem.cz uvádí, že ještě loni na podzim vážil 180 kilogramů. „Už po několika rychlejších krocích jsem nemohl dýchat, kyčle, kolena i kotníky bolely snad každý den,“ popisuje. A právě v tu dobu se rozhodl, že nadbytečná kila musí dolů.

„Když jsem shodil prvních 10 kilo, klouby pomalu přestávaly bolet a poprvé jsem doslova měnil šatník, bylo jasné, že to za to stojí,“ láká nástupce Chovanec, který se chlubí, že už shodil 60 kilo. Jako motivaci nabízí i fotogalerii.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Chovanec (vlevo) v lednu 2013. Na snímku se Zbyňkem Stanjurou (ODS)

Přeskočit kozu byl vážný problém

Chovanec vzpomíná, jak mu při plavání bylo divné, že mají spolužačky menší prsa.

„To, že mám problém, jsem si začal uvědomovat ve škole, a to především při tělocviku. Přeskočit kozu, byl vážně problém a 'kotouloval' jsem se stále jenom našikmo. Spolužáky to sice bavilo, mě už míň. Taky při plavání mi začalo být divné, proč spolužačky nosí podprsenku, když mají prsa o hodně menší než já. A taky mě moc nebavilo, když mě strkali do bazénu s výkřikem, že zachraňují vorvaně,“ píše na webu o hubnutí.

Chovanec se svěřuje i se zkušenostmi z hubnutí a vyvrací některé mýty. Varuje před tvrzením, že alkohol spaluje tuky, píše, že i salát může být kalorickou bombou. „Tohle skutečně někdy neplatí. Některé saláty mohou mít třeba až 800 kalorií, a to díky dresingu. Takže když salát, tak čerstvý a bez zálivky,“ uvádí.

Podle místopředsedy sociální demokracie také není vhodné slepě kopírovat cizí diety a jídelníčky. „Nechte si poradit od odborníka, který vám s jídelníčkem pomůže. Nejsme totiž jeden jako druhý, a co jednomu pomáhá, druhému vůbec sedět nemusí,“ radí s tím, že jídlo musí být především vyvážené.

Reklama

Výběr článků

Načítám