Hlavní obsah

Zeman vytáhl Remka jako trumf před rozhodováním KSČM

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát Miloš Zeman vytáhl trumf, který může ovlivnit sobotní rozhodování komunistického ústředního výboru o tom, kterého uchazeče o Hrad doporučí volit. Zeman se v pátek sejde s europoslancem KSČM Vladimírem Remkem, který měl původně v přímé volbě zabojovat.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Remek

Článek

Zemanův prezidentský tým informoval, že v pátek se uskuteční společná tisková konference prezidentského kandidáta a Remka. Podle informací Novinek by měl europoslanec veřejně podpořit Zemanovu kandidaturu.

O den později zasedne v pražském stranickém sídle v ulici Politických vězňů komunistický ústřední výbor. Bude řešit, zda voličům a sympatizantům KSČM doporučí Zemana nebo prezidentského kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera. Je ale možné, že komunisté žádné doporučení nevydají.

Minulý týden v pátek oba hradní uchazeči navštívili jednání komunistického výkonného výboru a ucházeli se zde o přízeň. Zatímco někdejší československý kosmonaut Remek je pro Zemana, místopředseda KSČM Jiří Dolejš podporuje Dienstbiera.

Za něj se u šéfa komunistů Vojtěcha Filipa v otevřeném dopise přimluvil i lídr ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle místopředsedkyně KSČM Miloslavy Vostré se nyní jasný favorit nerýsuje. „Žádného favorita nemáme. Držíme to, že preferujeme levicového kandidáta, což splňují Miloš Zeman a Jiří Dienstbier,“ uvedla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám