Hlavní obsah

Studenti z Tábora si z Bruselu dovezli prasečí chřipku

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Ze studijního pobytu v Bruselu si šest studentů táborského Gymnázia Pierra de Coubertina přivezlo prasečí chřipku. Odhalily ji laboratorní testy.

Foto: Reuters

Článek

Jak Právu potvrdil František Kotrba z Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích, průběh onemocnění byl klidný a nikdo nemusel být hospitalizován v nemocnici.

„Studenti se vrátili z Belgie v neděli 25. října. Byla nařízena karanténní opatření, v jejich rámci byli exponovaní studenti v uplynulém týdnu v domácí izolaci,“ dodal Kotrba.

Ředitel gymnázia Miroslav Vácha Právu řekl, že v Bruselu bylo celkem 29 studentů. „Chřipka se mezi studenty zřejmě dál nešíří. Alespoň to tak vypadá,“ uvedl Vácha. Celý kolektiv měl v pondělí a úterý volno. Do školy se vrátí ve středu. Žádná další opatření škola nechystá. „Vzhledem k uplynutí inkubační doby již další onemocnění pandemickou chřipkou v souvislosti s tímto případem neočekáváme,“ dodal Kotrba.

Zhruba ve stejnou dobu si z pobytu v Bavorsku přivezli prasečí chřipku i studenti českobudějovického Gymnázia J.V. Jirsíka. Nakazilo se celkem 14 studentů a dva dospělí. Jeden student a osm příbuzných čekají, zda se u nich chřipka potvrdí. I zde byl průběh nemoci lehký. [celá zpráva]

Zdravotní stav 55 - letého pacienta Karlovarské krajské nemocnice (KKN) se natolik zlepšil, že byl v úterý 3. listopadu přesunut z ARO na jednotku intenzivní péče na interním oddělení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám