Hlavní obsah

Policisté dopadli své falešné kolegy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Když se dva jedenatřicetiletí kamarádi z Brna nedostali k policii, rozhodli se, že si budou na policisty aspoň hrát. Vybavení falešnými služebními odznaky, legálně drženými pistolemi u pasu a autem s modrým majáčkem vyrazili do lesů v okolí Brna, kde kontrolovali náhodně vybrané řidiče. Osudným se jim však stalo setkání s pravým policistou.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Právě "hlídkovali“ na Velké Klajdovce u Brna, když jim do rány přišel skutečný muž zákona v civilu. "Pravý policista si všiml drobných rozdílů v jejich výstroji, nezdál se mu služební odznak ani číslo. Jednoho z údajných policistů navíc poznal, protože před nedávnem tento muž vystupoval jako svědek v jiném případu. A navíc muži měli majáček na tmavě modrém Renaultu Megane Combi, přičemž toto auto policie nepoužívá,“ řekl k případu vyšetřovatel Miroslav Klusáček.

Policista okamžitě kontaktoval operačního důstojníka, který do oblasti ihned vyslal několik hlídek.

Falešní strážci zákona se sice pokusili ve svém voze ujet, ale praví policisté je rychle dopadli. "Jeden z nich kladl odpor, a proto bylo nutné použít donucovací prostředky, druhý se vzdal bez problémů. Policisté museli postupovat opatrně, protože oba muži byli ozbrojeni,“ popsal zadržení vyšetřovatel.  

Příznivci policie si možná nezákonně vydělávali

U výslechu dopadení muži prohlásili, že jsou fandové policie. "Prý je baví bojové sporty a paintball. Vše brali jako adrenalin,“ dodal Klusáček. Vyšetřovatelé si ale myslí, že jen ze zábavy muži vyzbrojení pistolemi a slušným arsenálem nábojů, mezi nimiž nechyběly ani paralyzující střely, po večerech u opuštěných lesních cest nepostávali.

Je možné, že si přivydělávali vybíráním pokut, ale vyloučeno není ani vydírání, neboť se pohybovali v místech, kde si rádi dávají Brňané milenecká dostaveníčka. V autě falešných policistů navíc kriminalisté našli záznamové zařízení, které nyní zkoumají.

Zatím jsou muži vyšetřováni jen pro přestupek. Policisté ale žádají všechny případné svědky, kteří se s těmito falešnými policisty setkali, aby se obrátili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám