Hlavní obsah

Olomouc otevře v historickém centru veřejné kluziště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku se lidé budou moci v historickém centru Olomouce opět prohánět na ledních bruslích. Mobilní ledová plocha byla postavena na zrekonstruovaném Dolním náměstí. Společně s otevřením kluziště, na které bude bezplatný vstup, bude ve městě zahájena punčová sezóna.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Stavební práce na olomouckém kluzišti

Článek

Organizátor olomouckých vánočních trhů a zimního bruslení Pavel Spálený uvedl, že přípravné práce na kluzišti byly zahájeny 26. října a od středy je v provozu agregát na výrobu ledu. „Ledová vrstva je už silná sedm centimetrů a do pátečního rána bude plocha připravena pro první návštěvníky.“

Kluziště má plochu 375 metrů čtverečních, pódium zabralo 358 metrů čtverečních. Bruslaři i kolemjdoucí budou mít k dispozici také dva stánky s punčem. „Rozšířili jsme podlahovou plochu, zvětšili prostor před stánky a téměř celá plocha podia je zastřešena tak, aby se bruslaři mohli pohodlně přezouvat,“ popsal Spálený.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ulice Olomouce už připomínají blížící se Vánoce.

Loni bylo kluziště kvůli opravě Dolního náměstí instalováno přímo před hlavním vchodem radnice na Horním náměstí. Oprava Dolního náměstí byla na sklonku léta dokončena, takže ledová plocha se mohla vrátit zpět na své původní místo.

Poprvé si mohli lidé zabruslit přímo před radnicí v roce 2009, kdy bylo kluziště v provozu od ledna do března. Ledová plocha se poté stala nedílnou součástí vánočních trhů ve městě. Vánoční trhy, jejichž součástí je bohatý kulturní program, budou na Horním náměstí zahájeny měsíc před Štědrým dnem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám