Hlavní obsah

Škoda ukázala v Ženevě Fabii RS ve sportovním kabátě

Novinky, Martin Žemlička (Ženeva)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladoboleslavská automobilka v úterý ukázala sportovně laděný model Fabia RS. Ten se představil ve dvou variantách - jako hatchback a jako kombi. Obě verze pohání maloobjemový čtyřválec s výkonem 180 koní.

Škoda má novou Fabii Scout a Roomster Scout a speciál Fabia Super 2000Video: ČTK

 
Článek

Do prodeje se poprvé postaví dvě verze Fabia RS – hatchback a combi. Obě verze bude pohánět motor 1,4 TSI s výkonem 132 kW (180 k).

Foto: maz, Novinky

Představení faceliftu Fabie na autosalonu v Ženevě.

Opticky lze obě verze rozpoznat podle odlišného předního nárazníku a integrovaných kruhových mlhových světlometů. Ty mohou být na přání vybaveny Corner funkcí nebo mohou být na jejich pozici umístěna světla pro denní svícení na bázi LED. Na masce chladiče ohraničené chromovaným rámečkem je symbol RS, to vše doplňují 17palcová litá kola a červeně lakované brzdové třmeny.

Foto: maz, Novinky

Představení faceliftu Fabie na autosalonu v Ženevě.

Střecha a střešní spoiler mohou být u verze Fabia hatchback na přání a v závislosti na barvě vozu lakovány ve třech různých odstínech: volit lze mezi černým, bílým a stříbrným. Nechybí funkce XDS, která elektronicky přibrzdí při jízdě v zatáčce přední vnitřní kolo, což má za následek zvýšení točivého momentu na vnějším předním kole.

Čtyřválcový benzínový motor s dvojitým přeplňováním, který při objemu 1,4 litru podává výkon 132 kW (180 k), dosahuje maximálního točivého momentu 250 Nm. Maximální rychlost je 224 km/h (combi 226 km/h) a zrychlení z 0 na 100 km/h dosáhne za 7,3 sekund. Na ujetí vzdálenosti 100 kilometrů stačí oběma verzím RS 6,4 litru paliva.

K dispozici bude pouze sedmistupňová automatická převodovka, manuální nebude k dispozici.

Foto: maz, Novinky

Představení faceliftu Fabie na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Výběr článků

Načítám