Hlavní obsah

Zhubla 65 kilo, sebevědomí jí dodala až plastika břicha

Novinky, das

Paní Soně (34 let) se podařilo během deseti let zhubnout 65 kilogramů. I když si váhu držela a naučila se pravidelně cvičit, stále měla pocit, že do vysněné postavy kousek schází – tedy spíš přebývá, a to v oblasti břicha. Sebevědomí jí tedy dodala až plastika břicha.

Foto: Medicom Clinic

Paní Soňa poté, co zhubla 65 kilo a podstoupila plastickou operaci, hýří štěstím.

Článek

Postupem času se sice naučila břicho maskovat, ale pro špatně padnoucí oblečení to nebylo vůbec snadné. I z tohoto důvodu se nakonec Soňa rozhodla, že po těhotenství podstoupí abdominoplastiku – plastickou operaci břicha.

„Paní Soňa se na mě obrátila s prosbou o řešení tvaru svého břicha po porodu a výrazném zhubnutí. Klientka je velmi štíhlá, ale převis břicha jí zůstal. Doporučil jsem jí abdominoplastiku včetně zpevnění svaloviny,“ vysvětluje doktor Martin Fiala z kliniky Medicom Clinic.

Rozestup břišních svalů po těhotenství ženy zbytečně řeší operací

Děti

Tento zákrok je v takovém případě ideální volba, což potvrzuje i profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno. Podle něj je často indikován u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny.

Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly značnou nadváhou. U nich je nutné, aby před výkonem výrazně zredukovaly váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze. Spojení zákroku s liposukcí způsobí, že je efekt abdominoplastiky velmi výrazný.

Bolesti byly minimální

Zákrok trval zhruba dvě hodiny. Po probuzení byla Soňa překvapená, že ji v zásadě nic nebolí. Nepotřebovala ani léky proti bolesti. Většinu dne prospala a navečer už mohla vstát z postele. Na následné kontrole byl pan doktor z výsledku nadšený a Soňa s ním.

V příjemném prostředí kliniky strávila dva dny. Po návratu domů ještě týden odpočívala a pak postupně přidávala běžné činnosti. Už předem si v rodině domluvila měsíční pomoc s péčí o dceru, ale bylo jí tak dobře, že ji blízcí museli brzdit, aby to nepřeháněla a odpočívala.

Foto: Medicom Clinic

Soňa před zákrokem a po něm

Hned první pohled na břicho po zákroku vyvolal v Soně nadšení. Splnil přesně její očekávání! „Pan doktor má opravdu zlaté ruce. Cítím se velice dobře a nepotřebuji se nahá schovávat. Mám teď mnohem vyšší sebevědomí,“ usmívá se.

Její spokojenost sdílí i Martin Fiala: „Zákrok proběhl bez komplikací, klientka dodržovala pooperační pokyny a s výsledkem jsme oba spokojeni.“

Jak co nejrychleji získat zpět štíhlý pas a svůdné bříško

Zdraví

Blízké překvapila úžasná proměna

Ani Sonini blízcí nečekali, že změna bude tak velká. Kdo o plastice neví, ten si ale určitě všiml, že to mladé ženě moc sluší a je sama se sebou spokojená. Až tak, že s Martinem Fialou nezávazně konzultovala další partie svého těla.

A jestli to stálo za to? Rozhodně. Břicho už ji neomezuje v osobním ani intimním životě. „Výsledek je opravdu k nezaplacení,“ pochvaluje si Soňa své rozhodnutí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám