Hlavní obsah

Tabata pomáhá rychle spalovat tuky. Zacvičte si ji s nejstarší českou kaskadérkou

Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud vás trápí, že na cvičení nemáte moc času, a nebojíte se intenzivnějších výkonů, tabata je to pravé. Cviky, které výrazně pomohou zhubnout či posilnit svalstvo, Novinkám na kameru představila Hana Dvorská, nejstarší česká kaskadérka.

Tabata pomáhá rychle spalovat tuky. Zacvičte si ji s nejstarší českou kaskadérkouVideo: Novinky

 
Článek

„Tabata je velmi intenzivní kardiovaskulární cvičení, kdy se střídá rychlé intenzivní cvičení dvacet vteřin s odpočinkem deset vteřin, to opakuji čtyřikrát,” popsala Hana Dvorská, která za necelý měsíc oslaví své šedesáté narozeniny.

Bolest nesmím vnímat, říká nejstarší kaskadérka v Česku, která zaskočila i za Angelinu Jolie

Styl

„Buď si zvolím čtyři různé cviky, nebo jeden cvik opakuji čtyřikrát, poté odpočívám třicet vteřin a pak jdu zase nějaké čtyři cviky nanovo,” dodala s tím, že tyto série se mohou opakovat tolikrát, kolik člověk vydrží.

Foto: Novinky

Nejstarší česká kaskadérka cvičí pro Novinky.

Když pak Hana Dvorská jednotlivé cviky představuje, lze poznat, že za svou fyzickou kondici vděčí právě i tabatě. Sama dodává, že sportování je k udržení kondice v jakémkoliv věku důležité.

Hana Dvorská se věnuje kaskadérství už více než čtyřicet let.  Za svou kariéru zastupovala nespočet herců, a to nejen českých. Na kontě má i záskok za americkou herečku Angelinu Jolie.

Ve svém věku je dnes nejstarší českou kaskadérkou, na place přitom dubluje i výrazně mladší herečky. A i když kolikrát točila scény, při kterých se tajil dech i samotným hercům, vždy z nich odešla maximálně s odřeninou či vymknutým palcem.

Natáčení jí přerušila až současná koronavirová krize. Kromě kaskadérství se ale věnuje i trenérství v několika fitness centrech.

Aplikace na tabatuVideo: Novinky

Tabatu jako techniku vysoce intenzivního intervalového tréninku „objevil” v 90. letech japonský doktor Izumi Tabata, který zkoumal tréninkové režimy olympijských sportovců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám