Hlavní obsah

Děti potřebují rozhýbat. Zacvičte si s nimi tyto jednoduché cviky

Novinky, jdu, das
Praha

To, že se děti hýbou čím dál méně a stále více volného času tráví doma u počítače či herních konzolí, je bohužel dlouhodobý trend. Vše navíc zhoršila i pandemie koronaviru a s ní spojená opatření, která děti prakticky přinutila zůstat za zavřenými dveřmi. Fitness trenérka Nikola Bartáková se tak rozhodla čtenářům Novinek ukázat několik jednoduchých cviků, které dětem pomohou se rozhýbat.

Jednoduché cviky na rozhýbání dětíVideo: Novinky

 
Článek

Ubývající fyzická kondice dětí je dlouhodobě palčivým problémem. Nyní po více jak třech měsících on-line výuky je vše ještě patrnější. Děti nejen přibyly na váze, ale celkově ztuhly a jejich záda se kvůli dlouhodobému sezení u počítače zakulatila. Je tedy nejvyšší čas s tím začít něco dělat.

Sestava jednoduchých cviků od Nikoly Bartákové pomůže děti opět dostat do formy. Lze je cvičit doma, ale i na zahradě a nic kromě dobré nálady k tomu není zapotřebí.

Doba trávená před obrazovkami ničí dětskou představivost

Děti

Pokud děti nebudou chtít začít cvičit samy od sebe, můžete toto cvičení použít i jako formu motivace. Například odcvičením sestavy děti mohou zůstat na wifi o 30 minut déle apod.

Reklama

Související články

Netolismus je společenská hrozba

Některé studie uvádějí, že na internetu je závislá až polovina teenagerů. Na sociálních sítích jsou závislí i dospělí. V tiskové zprávě o tom informovala Česká...

Výběr článků

Načítám