Hlavní obsah

Snižovat váhu pomáhá skupinové hubnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Při redukci váhy je třeba nejen změnit stravovací i pohybové návyky, ale také připravit se na demotivující myšlenky. Například nemá smysl se obviňovat, že nemám pevnou vůli. Jestli člověk dosáhne tu a tam malého zlepšení a postupně každý den něco vylepší, může být velmi úspěšný. Podle odborníků nezáleží na rychlosti hubnutí, ale schopnosti udržet si sníženou váhu.

Článek

Výmluva, že pracovní vytížení či rodina brání člověku v hubnutí, neplatí. Podle dietoložky Ivy Málkové je třeba být nápaditý a vymyslet si, jak na to, aby se dalo vše zvládnout a aby okolí kandidátovi na štíhlou linii trochu pomohlo.

Výmluva, že pracovní vytížení či rodina brání člověku v hubnutí, neplatí. Podle dietoložky Ivy Málkové je třeba být nápaditý a vymyslet si, jak na to, aby se dalo vše zvládnout a aby okolí kandidátovi na štíhlou linii trochu pomohlo.

Je nutné dát si pozor na úvahu typu jsem nervózní a musím jíst, abych se uklidnil(a); jsem po celém dni unavená, a ještě abych šla cvičit, nacvičím se při úklidu až dost. Ten, kdo má pocit, že dopracovat se k novému způsobu hubnutí je nad jeho síly, by se měl obrátit na odborníky a setkat se s lidmi, kteří jsou na stejné lodi. Už sama výměna zkušeností odstraňuje pocity neschopnosti a viny a posiluje motivaci.

STOB připravuje řadu kurzů. Kontakty na lektory v jednotlivých městech, kterých už stovka, lze získat na www.istob.cz. V Praze se konají i specializované kurzy pro muže, kurzy rodinné a nově také kurzy pro diabetiky.

Při pozitivním posilování jednotlivých kroků vedoucích ke změně životního stylu může skupinové hubnutí velmi účinně pomoci. Účastníci kurzů se naučí sestavit si jídelníček, který jim chutná, ale je energeticky nižší, a hlavně si budou cvičit vůli.

Reklama

Související témata:

Související články

Naučte se zvládat krizi při dietě

Staniol od čokolády zůstal prázdný, protože jsme na posezení snědli celou tabulku. Shazování kil běžně doprovázejí krize. Existuje ale řada chytrých fíglů,...

Nenakupujte jídlo unavení a hladoví

V době, kdy hubneme, bychom neměli chodit na nákupy potravin unavení. Tedy hlavně v podvečer, po práci. Tehdy nakupujeme víc impulzivně a méně promyšleně. Není...

Častá chyba: nejíme pravidelně

Lidé netloustnou jen proto, že se přejídají, ale i proto, že si jídlo neumějí rovnoměrně rozvrhnout do celého dne. Bývá to jedna z nejčastějších chyb...

Výběr článků

Načítám