Hlavní obsah
Vlašské ořechy Foto: Profimedia.cz

Sedm vlašských ořechů denně sníží nezdravý cholesterol

V Česku velmi oblíbené vlašské ořechy jsou nejen velmi chutné, ale i zdravé. Obsahují obrovské množství antioxidantů a dokážou snižovat hladinu nezdravého cholesterolu v krvi. Pokud jsou konzumovány pravidelně, ochrání před rozličnými chorobami stejně dobře, jako když člověk denně sní jablko.

Vlašské ořechy Foto: Profimedia.cz
Sedm vlašských ořechů denně sníží nezdravý cholesterol

Vlašské ořechy obsahují skutečně nezvykle vysokou koncentraci antioxidantů z řad polyfenolů, které chrání buňky před negativním vlivem volných radikálů. Z devíti nejběžnějších druhů ořechů přitom vlašáky obsahují nejvíce polyfenolů - přepočteno na hmotnost.

Za vlašskými ořechy jsou pak para ořechy a pistácie, nejníže jsou kešu oříšky a lískové ořechy.

„Vlašské ořechy jsou nejzdravější ořechy vůbec, jelikož předčí obsahem antioxidantů para ořechy, pistácie, pekanové ořechy, arašídy, mandle, makadamové ořechy, kešu oříšky a lískové ořechy,“ tvrdí profesor Joe Vinson z University of Scranton v Pensylvánii.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků