Hlavní obsah

Pro nejlepší čokoládu na světě musíte do Toskánska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Poslední titul za nejlepší čokoládu na světě získala italská firma z Toskánska - Amedei v Pise. Její luxusní pochoutka Toscano Black 63% je nejlepší čokoládou od kakaového zrna po hotovou tabulku. Cenu uděluje každý rok Academy of Chocolate se sídlem v Londýně.

Článek

Amedei získala hlavní ceny už v letech 2005 a 2006.

Letos obdržely od akademie zlaté medaile další tři výrobky Amedei, mezi nimi i nejdražší značka Porcelana z bílé čokolády, která působí skutečně porcelánově. Tabulka této pochoutky o váze 450 gramů stojí 90 dolarů (přes 1500 korun). Další zlatou získala tmavá čokoláda Chuao, a pak také mléčná s oříšky.

Firmě byly přiřčeny i stříbrné medaile za čtyři výrobky: Toscano Black 66%, Toscano Black 70%, Amedei 9 a Toscano Brown.

Čokoládu firmy Amedei lze dostat ve čtyř- až pětihvězdičkových hotelech a restauracích a v obchodech s luxusním zbožím v Evropě a Americe.

Itálie se pyšní širokou škálou čokoládových specialit, vyrobených výhradně z kakaového másla. Tvrdí se, že její tradiční čokolády jsou mnohem přírodnější než čokolády vyrobené v jiných zemích.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Jako cíl si klade prosazovat větší povědomí o vynikající čokoládě a usiluje o zlepšení její kvality.

Reklama

Související témata:

Související články

Čokoláda zkvalitňuje život

Kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa má pozitivní vliv na zdraví člověka. Malé dávky této sladkosti podávané pravidelně podle finských odborníků mohou...

Touha po čokoládě není genetická

Lidé mají odlišnou střevní mikrofóru a tím i různou touhu zakousnout se do čokolády. Pokud tu osídlí určitý typ mikroorganismů, vyvolává chuť na čokoládu....

Výběr článků

Načítám