Hlavní obsah

Porazil lupénku díky českému patentu

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAŠNICE

Svědivá a nehezká lupénka, která trápí řadu lidí, není neporazitelná a dá se s ní bojovat prostřednictvím českého preparátu. Vyzkoušel si to už zoufalý 42letý Miroslav Šedivý z Kašnice na Břeclavsku, který po mnoha pokusech léčení na kožních odděleních vyzkoušel český patent Biodelta.

Foto: Gabriela Krejčová

Sarah Štědronská by se po vystudování SSŠVT chtěla živit jako zvukařka.

Článek

Preparát ho do týdne zbavil většiny ložisek. Musel si ho však zaplatit, protože české zdravotní pojišťovny jej zatím nehradí.

"Už jsem nevěděl kudy kam, zkoušel jsem pobyty u moře, které vždy na chvíli pomohly, nebo léčení v nemocnicích, ale nikdy to nedopadlo podle mých představ," popsal své trable Šedivý.

"Pak jsem se doslechl o českém přípravku na bázi roztoku houby a rozhodl se, že to vyzkouším. Po týdnu jsem zjistil, že většina ložisek zmizela a mám čistou kůži," dodal.

Doléčení mastí

Na kůži mu zůstalo jen několik malých ložisek, které zbyly po těch největších. Proto si dal povinnou přestávku a nyní se doléčuje zbývajícími koupelovými přípravky a mastí.

"Je to jednoduché, stačí přesně podle návodu udělat koupel a jde to. Doporučil jsem to i známým, kteří měli nemocnou dceru, která se chystala do tanečních. Taky jí to zabralo," uvedl Šedivý.

Podle něj však nepomůže úplně všem. Rovněž záleží na druhu lupénky a také na době, po kterou je člověk nemocí postižen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám