Hlavní obsah

Pistácie v omezeném množství snižují hladinu cholesterolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Pistáciové oříšky jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Podle odborníků obsahují pistácie sloučeniny, které pomáhají omezovat v krvi obsah cholesterolu s nízkou hustotou – LDL – jehož vyšší hladina škodí zdraví. Jenže má to jeden háček. Pistácie jsou energeticky bohaté, takže je na to potřeba při jejich konzumaci myslet a omezit příjem energie v jiných pokrmech.

Článek

Zdravé jsou v určité míře také mandle, lískové, pekanové i vlašské ořechy. V nové studii odborníků z Pennsylvania State University se podařilo prokázat, že pravidelnou konzumací pistácii při hlídaném příjmu kalorií dojde ke snížení obsahu LDL cholesterolu v krvi.

Zdravé jsou v určité míře také mandle, lískové, pekanové i vlašské ořechy. V nové studii odborníků z Pennsylvania State University se podařilo prokázat, že pravidelnou konzumací pistácii při hlídaném příjmu kalorií dojde ke snížení obsahu LDL cholesterolu v krvi.

Zdravé jsou v určité míře také mandle, lískové, pekanové i vlašské ořechy. V nové studii odborníků z Pennsylvania State University se podařilo prokázat, že pravidelnou konzumací pistácii při hlídaném příjmu kalorií dojde ke snížení obsahu LDL cholesterolu v krvi.Látky obsažené v pistáciích tedy dokáží nebezpečný LDL cholesterol snížit. Po měsíci konzumace se jeho hladina v krvi snížila o devět procent při jedné porci pozřené denně a o 12 procent při dvou porcích.

Zdravé jsou v určité míře také mandle, lískové, pekanové i vlašské ořechy. V nové studii odborníků z Pennsylvania State University se podařilo prokázat, že pravidelnou konzumací pistácii při hlídaném příjmu kalorií dojde ke snížení obsahu LDL cholesterolu v krvi.Látky obsažené v pistáciích tedy dokáží nebezpečný LDL cholesterol snížit. Po měsíci konzumace se jeho hladina v krvi snížila o devět procent při jedné porci pozřené denně a o 12 procent při dvou porcích.

Poslední výhodou konzumace pistácií je fakt, že při ní nedochází k poklesu hladiny „dobrého“ HDL cholesterolu.

Reklama

Související témata:

Související články

Na cholesterol bez léků

Vysoký cholesterol je mor našeho století. Jeden jeho druh vyvolává kornatění cév a následně pak lavinu srdečních infarktů nebo mozkových mrtvic. Pokusíme...

Výběr článků

Načítám