Hlavní obsah

Pistácie v omezeném množství snižují hladinu cholesterolu

Pistáciové oříšky jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Podle odborníků obsahují pistácie sloučeniny, které pomáhají omezovat v krvi obsah cholesterolu s nízkou hustotou – LDL – jehož vyšší hladina škodí zdraví. Jenže má to jeden háček. Pistácie jsou energeticky bohaté, takže je na to potřeba při jejich konzumaci myslet a omezit příjem energie v jiných pokrmech.

Pistácie v omezeném množství snižují hladinu cholesterolu

Zdravé jsou v určité míře také mandle, lískové, pekanové i vlašské ořechy. V nové studii odborníků z Pennsylvania State University se podařilo prokázat, že pravidelnou konzumací pistácii při hlídaném příjmu kalorií dojde ke snížení obsahu LDL cholesterolu v krvi.

Látky obsažené v pistáciích tedy dokáží nebezpečný LDL cholesterol snížit. Po měsíci konzumace se jeho hladina v krvi snížila o devět procent při jedné porci pozřené denně a o 12 procent při dvou porcích.

Poslední výhodou konzumace pistácií je fakt, že při ní nedochází k poklesu hladiny „dobrého“ HDL cholesterolu.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Související články

Výběr článků