Hlavní obsah

Mamografické vyšetření je do konce září zdarma

Právo, ja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Bojíte se rakoviny prsu? Chcete mít jistotu, že jste zdravé? Projekt Ženy ženám poskytl 22 000 žen poukázku k bezplatnému mammografickému vyšetření. Tentokrát se nabídka týká i mladší věkové kategorie mezi 30 a 44 lety. Projekt potrvá do 30. září.

Foto: Miroslav Knotek

Místostarosta Procházka sleduje kontrolu očipování psa.

Článek

Situace je na první pohled naprosto ideální, ženy jsou uvědomělé, pečují o své zdraví a chtějí vědět, jaký je jejich zdravotní stav. Má to ale jeden háček, poukázku si sice ženy vyzvedly, ale skutek utek. Na prohlídku se objednalo a vyšetření podstoupilo jen 2 500 žen.

Je to opravdu velká škoda, protože preventivní vyšetření se podle vyhlášky ministerstva zdravotnictví hradí ženám ve věku 45 až 69 let jednou za dva roky. Projekt Ženy ženám se proto zaměřuje na mladší ženy, a to i na věkovou skupinu 30 až 44 let.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Dámy, uvažujete o odborném vyšetření prsou?

Hlavním cílem akce je zvýšit počet preventivních prohlídek prsu a zlepšit informovanost žen o rakovině prsu.

Neváhejte dlouho s rozhodnutím, pštrosí politika nic neřeší a šance je jen do 30. září, pak bude projekt ukončen.

O své zdraví je třeba se pravidelně zajímat, využijte proto této možnosti a nechte se vyšetřit. Ušetříte peníze a navíc získáte jistotu. Pokud máte nejasnosti či obavy, zavolejte na bezplatnou Avon Linku proti rakovině prsu na číslo 800 180 880.

Anketa

Dámy, uvažujete o odborném vyšetření prsou?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 342 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Dva tisíce žen ročně zemře na rakovinu prsu

Asi 4 900 žen v České republice se každý rok dozví, že má rakovinu prsu. Dvě tisícovky jich této nemoci u nás ročně podlehne. Ačkoliv mají možnost preventivní...

Strach ženám brání včas odhalit rakovinu prsu

Rakovina prsu je hlavní onkologické onemocnění českých žen. Ročně ji dostane přibližně pět tisíc žen a dva tisíce na ni zemře. "V České republice má každá žena...

Mamogram obézních žen může být chybný

U obézních žen se zvyšuje riziko nepřesného výsledku při vyšetření mamografem. Rentgenový snímek prsu tak může být neobvyklý i přesto, že je ve skutečnosti...

Výběr článků

Načítám