Hlavní obsah

Kofein jako prevence proti pleši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURG

Přípravky s kofeinem mohou pomoci mužům, kteří začali plešatět. Vyplývá to z čerstvě provedené německé studie, kterou zveřejnil zpravodajský server Ananova.

Foto: Klub kaktusářů Příbram
Článek

Blahodárnost kofeinu na bujnost kštice dokazuje nejnovější výzkum vědeckého týmu na univerzitě v Jeně. Jeho člen Peter Elsner tvrdí, že kofeinový stimulant je nejúčinnější u mužů, jejichž vlasové kořínky jsou hodně citlivé na mužský hormon testosteron, který způsobuje vypadávání vlasů.

Žádné pití, ale přímo na vlasy

Ze studie přitom vyplývá, že vypadávání vlasů nelze zabránit pitím velkého množství kávy, nýbrž aplikací prostředků s obsahem kofeinu přímo na kštici.

"Člověk by musel vypít šedesát až osmdesát šálků kávy denně, aby se mu k vlasovým kořínkům dostalo potřebné množství kofeinu," vysvětlil Adolf Klenk z výzkumného kosmetického ústavu Kurta Wolffa.

Kromě toho dodal, že by s kofeinovou kúrou měli muži začít co nejdříve. Jedině tak si mohou být jisti, že jejich kštice zůstane stále hustá.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Potýkáte se s vypadáváním vlasů?

Anketa

Potýkáte se s vypadáváním vlasů?
Ano
86,4 %
Ne
13,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 418 čtenářů.

Reklama

Související články

Transplantace vyřeší ztrátu vlasů

Bujná kštice patří k hlavním atributům krásy. Jenže matka příroda se ke všem nechová zcela spravedlivě. Někdo má tolik vlasů, že si s nimi ani zkušený kadeřník...

Výběr článků

Načítám