Hlavní obsah

Granátové jablko potlačuje pocity hladu

Toužíte hubnout, ale nedokážete ovládnout své chutě na něco dobrého? Pak vyzkoušejte granátové jablko, které obsahuje velké množství antioxidantů a zároveň potlačuje pocity hladu. Proto je dobré ho do jídelníčku zařazovat pravidelně a často.

Foto: Profimedia.cz

Granátové jablko

Článek

Na Queen Margaret University v Edinburghu provedli experimentální výzkum. Podávali lidem potravinové doplňky s výtažkem z granátového jablka a sledovali, jak bude extrakt působit na konzumaci. Jiná kontrolní skupina dostávala placebo tablety bez výtažku, aby se vyloučila náhoda.

Po několika týdnech došlo ke snížení objemu konzumace pokrmů u osob užívajících granátové jablko o dvaadvacet procent. Přitom tito lidé uváděli, že mají z jídla větší požitek.

„Zřejmě klíčovou roli hrají polyfenoly, na něž je granátové jablko neskutečně bohaté a které potlačují apetit a pocity hladu,“ míní autoři z Queen Margaret University.

U skupiny užívající extrakt a džus z granátového jablka došlo k omezení hladu o dvanáct procent, snížení touhy jíst o jednadvacet procent, zvýšení pocitu sytosti o šestnáct procent a zvýšenému uspokojení z jídla o patnáct procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vyzrát na tukové zásoby

Kdo by netoužil po krásné postavě nebo alespoň zaručeném způsobu, jak co nejspolehlivěji zhubnout? Zvlášť po Vánocích, kdy mnozí zjišťují, že mají nějaké to...

Na dietní stravu pro muže se musí chytře

Miláčku, mám 100 kilo! Co s tím uděláš? Tuhle otázku uslyší po Vánocích jistě řada žen. A teď, babo, raď! Ono totiž nutit chlapa do diety nebývá obvykle moc...

Výběr článků

Načítám