Hlavní obsah

Akce Emil podporuje postižené děti

– ČESKÁ REPUBLIKA

V pondělí ve sto padesáti městech České republiky odstartovala charitativní akce Emil, při níž mohou lidé přispět na podporu handicapovaných dětí. Veřejná sbírka nese název Svátek s Emilem.

Článek

Ačkoliv Emil slaví podle kalendáře svátek v neděli, výběr prostředků se koná až v pondělí. Emil probíhá ve všech větších městech, například v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni či Českých Budějovicích.

Dobrovolníci si mohou zakoupit školní pryže s maskotem Emila a dále také na vybraných čerpacích stanicích plyšové přívěsky ke klíčům. Výtěžek sbírky je určen na podporu sportovních aktivit handicapovaných dětí. Akci již třetím rokem pořádá Český paralympijský výbor.

Získané finanční prostředky budou převedeny do České spořitelny, která peníze předá na benefiční konto. Převod peněz do banky zajistí pracovníci bezpečnostní agentury. Záštitu nad Svátkem převzala ministryně školství Petra Buzková.

Zatím nelze odhadnout, kolik peněz se podaří vybrat. Loni výše výtěžku dosáhla tří a půl miliónu korun, organizátoři očekávají, že by se letošní vybraná částka mohla vyšplhat až na čtyři milióny korun. "Snad to bude letos stejně tak pěkné, ne-li lepší," sdělil Novinkám František Janouch, výkonný předseda Českého paralympijského výboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám