Hlavní obsah

Jednoduché cviky pro krásné a pevné poprsí

Novinky, das

Velikost a tvar poprsí bez plastické operace asi těžko změníte. Z pohledu sexuality je ale mnohem důležitější jeho pevnost a pružnost, což lze ovlivnit cvičením a správnou péčí. Vyzkoušejte s námi jednoduché cviky, které ovlivňují tonus prsních svalů a pokožky.

Zacvičte si s námi jednoduché cviky pro krásné a pevné poprsíVideo: Novinky

 
Článek

Ňadra tvoří kromě mléčné žlázy tukové a svalové tkáně, které ukrývá velmi jemná a tenká pokožka. Ta společně s vazy velmi snadno reaguje na hormonální změny, změny hmotnosti, špatné držení těla, chemické látky obsažené ve vodě, ale i věk. Proto se v průběhu života tvar a velikost prsou mění.

K nejmarkantnějším změnám obvykle dochází během těhotenství a kojení. Zatímco během těhotenství se prsa obvykle velmi zvětší, po porodu a pak po delším kojení se zase výrazně zmenší a dochází k jejich poklesu. Velmi podobné je to též u žen s nadváhou, které výrazně zhubnou. Ztrátou tukové tkáně prsou dojde k jejich výraznému povolení a prověšení.

Na vzhledu poprsí se ale podepisuje i věk, kdy působením gravitace ztrácí poprsí svou pružnost, pevnost a mladistvý vzhled. Zastavit zcela tento proces nelze, lze ho nicméně výrazně zpomalit, a to pomocí pravidelného cvičení zaměřeného na posilování a protahování prsních svalů.

Společně s fitness trenérkou Markétou Brožovou z fitness pro ženy Contours jsme pro vás připravili tři jednoduché, a přitom vysoce efektivní cviky, které zvládnete v klidu domova.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Začněte svůj den ranní jógou v posteli

Začít den lehkým cvičením již v posteli má mnoho výhod. Pomůže vám nastartovat metabolismus, snížit krevní tlak, protáhnout tělo a dodá pozitivní energii....

Výběr článků

Načítám