Hlavní obsah

Poznejte kouzlo zeleného čaje

Novinky, Linda Humlová

Léčivé účinky zeleného čaje jsou známé již stovky let. Povzbudí mysl, posiluje organismus, chrání před nachlazením a zpomaluje stárnutí. Nevěříte? Přesvědčte se sami.

Foto: Profimedia.cz

Zelený čaj prospívá pleti, vyzkoušejte ho ve formě masky.

Článek

V tradiční čínské a indické medicíně je považován kvalitní zelený čaj za povzbuzující nápoj. Lidé ho zpravidla pijí, když chtějí zhubnout, zbavit se zdravotních obtíží nebo proto, že jim zkrátka chutná. Zamilujte si ho i vy!

Foto: Profimedia.cz

zelený čaj

Matcha čaj

Matcha čaj zažívá v posledních letech velký boom. Oproti běžnému zelenému čaji se liší výrazně větším obsahem antioxidantů, vitamínů a jiných zdraví prospěšných látek. Díky tomu pozitivně ovlivňuje např. obranyschopnost, detoxikaci těla, spaluje kalorie, zlepšuje hladinu cholesterolu a podle některých klinických studií snižuje i výskyt některých nádorových onemocnění.

Díky těmto benefitům jeho obliba u nás stále stoupá. Můžeme si koupit matcha prášek, ze kterého lze připravit studený a teplý čaj, skvěle chutná i tzv. matcha latté. Matchu si můžete vychutnat i v cereáliích a sušenkách, výrobci se neustále předhánějí, kam mohou prášek přidat.

Foto: archiv firem

Zleva, MatchaTea, 349 Kč. Vemzu, 640 Kč. Pukka, 145 Kč. Mixit, 219 Kč.

Skvělý na pleť

Zelený čaj je známý svými antibakteriálními a protizánětlivými účinky, které působí jak vnitřně, tak zvenku, a proto je vhodnou látkou k přípravě masek.

Díky již zmíněným antioxidantům a dalším přírodním látkám, které zelený čaj obsahuje, dochází k zúžení cév, což vede k redukci opuchlé tváře a zmírnění otoků v obličeji. Masky ze zeleného čaje jsou navíc skvělým pomocníkem při léčbě akné. Čaj totiž stahuje póry, a proto přispívá k redukci kožního mazu.

Foto: archiv firem

Masky

Reklama

Související témata:

Související články

Mladý ječmen jako zelený životabudič

Superpotraviny jsou v současnosti velmi oblíbené mezi příznivci zdravého životního stylu a přírodní medicíny. Do této skupiny se řadí i mladý ječmen. Jedná se...

Kajenský pepř - koření, po kterém zhubnete

Milujete pikantní jídla? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Pálivá jídla nabízejí více benefitů, než si možná myslíte. Jejich přísady v čele s kajenským pepřem si...

Výběr článků

Načítám