Hlavní obsah

Mladý ječmen jako zelený životabudič

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Superpotraviny jsou v současnosti velmi oblíbené mezi příznivci zdravého životního stylu a přírodní medicíny. Do této skupiny se řadí i mladý ječmen. Jedná se o jednu z nejrozšířenějších obilovin, její účinky jsou takřka zázračné. Detoxikuje organismus, snižuje únavu a zvyšuje obranyschopnost.

Foto: Profimedia.cz

Mladý ječmen patří mezi superpotraviny.

Článek

Blahodárné účinky mladého ječmene dokládají nejrůznější vědecky podložené studie. Lidé, kteří mladý ječmen pravidelně užívají, se shodují na zlepšení celkového stavu jejich organismu.

O co jde? 

Na rozdíl od ječmene, který vídáte často na polích, vypadá mladý ječmen jako tlustší zelená tráva. Sklízí se, až když dosáhne výšky 20-25 centimetrů, protože právě v tuto dobu má v sobě nejvíce živin. Díky tomu, že se pěstuje výhradně na úrodné půdě v nejčistších částech země, obsahuje aktivní enzymy a zelené rostlinné barvivo chlorofyl.

„Mezi 150 rostlinami, které jsem zkoumal po dobu 13 let, se mladý ječmen ukázal jako největší zdroj živin, které jsou pro lidský organismus nezbytné,” řekl pro server all4naturalhealth doktor Yoshihide Hagiwara, předseda Institutu zdraví v Japonsku.

Účinky

Kromě spousty cenných vitamínů a minerálů obsahuje mladý ječmen enzymy, které mají silné protizánětlivé a regenerační účinky. Díky těmto schopnostem vás ochrání před virovými nemocemi a zbaví vás jarní únavy.

Chlorofyl má tělo detoxikovat a pročistit. Zároveň ječmen při pravidelném užívání snižuje kyselost v těle, pomáhá při kožních nemocech, dlouhodobě zlepšuje psychiku, a dokonce zpomaluje stárnutí buněk.

Dr. Howard Lutz, ředitel Institutu preventivní medicíny ve Washingtonu D.C., uvedl, že ječmenová tráva je „jedním z nejneuvěřitelnějších produktů tohoto desetiletí. Zlepšuje vytrvalost, sexuální energii, jasnost myšlení a snižuje závislost na věcech, které jsou špatné pro organismus. Také zlepšuje strukturu pokožky a zvláčňuje ji.”

Dávkování

Mladý ječmen se prodává v několika variantách. Můžete si pořídit tabletky, ale připravte se na to, že jich budete polykat více najednou. Také si můžete pořídit namletý prášek. Ten lze smíchat s vodou a vypít, doporučujeme přidat ho také do ranního smoothie.

Pokud chcete mít jistotu, že máte ječmen ve stoprocentní bio kvalitě, můžete si ho zkusit vypěstovat doma. Stačit vám budou semínka, truhlík a kvalitní substrát. Výhodou je, že sklízet můžete již po deseti dnech.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám