Hlavní obsah

Videorecept na perfektní ratatouille

Novinky, ema

Jak udělat delikatesní ratatouille krok za krokem? Ve videonávodu najdete recept na tento typický francouzský pokrm z dušené zeleniny.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Jak se dělá ratatouille

Článek

Šéfkuchař Grant Lee Crilly ukazuje, které ingredience jsou potřebné na toto báječné jídlo. Jeho receptura je přitom inspirovaná animovaným filmem stejného názvu, Ratatouille, z roku 2007. Film je o francouzské myši, a jejím dobrodružství v lidském, kuchařském světě.

Myš Remy v kresleném filmu připravuje ratatouille způsobem, který se do reality rozhodl přetvořit právě americký šéfkuchař. Způsobů, jak ratatouille připravit je totiž mnoho. Tento ale vyniká pečlivostí, přípravou a finální úpravou, která dělá radost nejen žaludku, ale i oku.

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, připravovaný především v okolí města Nice. Velmi ho proslavil právě výše zmíněný film z dílny amerického filmového studia Pixar.

 Příprava ratatouille

  • Nejdříve si připravte rajská jablka, která z každé strany nařízněte a blanšírujte po dobu 45 sekund. Poté rychle zchlaďte a oloupejte.
  • Rajčata, cuketu, žlutou cuketu a lilek nakrájejte ostrým nožem na plátky silné zhruba 2 milimetry.
  • Zbytky zeleniny (okraje) využijte na omáčku a společně s červenou paprikou, česnekem, solí, pepřem, olivovým olejem a rozmarýnem vařte do měkka. Poté rozmixujte v mixéru.
  • Rozpalte pánev a na její dno lžící rozprostřete vrstvu omáčky. Vrstvěte na sebe na plátky nakrájené zeleniny a aranžujte dokola až do středu pánve. Přikryjte pokličkou nebo pečícím papírem a dejte do trouby rozehřáté na 149 stupňů Celsia na 90 minut.
  • Servírujte.

Reklama

Výběr článků

Načítám