Hlavní obsah

Při hubnutí žen sehrává důležitou roli i menstruační cyklus

Na hubnutí nemají vliv jenom okolní faktory, neustálé kontrolování váhy nebo snad poznámky známých a rodiny. Ženy během měsíce procházejí hormonálními cykly a podle odborníků i ty mohou mít mnoho společného s tím, kdy se rozhodnou zhubnout.

Foto: Profimedia.cz

Ženy s dietami začínají nejčastěji v období ovulace.

Článek

Ženy, které se zabývají svou postavou a chtějí být štíhlejší, začínají s dietou a cvičením nejčastěji ve chvíli, kdy ovulují. Naopak po menstruaci se u nich touha dosáhnout štíhlejší linie oslabuje. Můžou za to pohlavní hormony. V době, kdy je žena nejplodnější, chce být totiž také nejatraktivnější pro muže.

Pak po menstruaci, kdy je šance na početí minimální, naopak u ní zájem o muže klesá, tudíž se oslabuje také potřeba být sexy a polevuje zápal v cvičení a stravování. Vše souvisí s kulturními normami, které dnes ženám diktují jako ideál krásy štíhlost. V dobách a kulturách, kde se adorují plné tvary, ženy naopak v době ovulace jedí více.

„V našem výzkumu vidíme, jak měnící se hladiny hormonů působí na ženskou touhou měnit atraktivitu vlastního těla. Takže když je žena nejplodnější, nejvíce touží být atraktivní, takže jí méně a hlídá si postavu,“ tvrdí autoři ze Southern Methodist University v Dallasu.

V době, kdy žena ovuluje, si vybírá také jiný šatník. Většinou volí velmi sexy oblečení a nezřídka sáhne po červené. Naopak po menstruaci se zabaluje do oblečení pohodlnějšího, které neodhaluje tolik křivky. A volí také jemnější tóny.

Reklama

Související články

Pálivé chilli pomáhá s hubnutím

Milovníci chilli věří, že jim jejich ostré papričky pomáhají ke štíhlé linii. Indové, Thajci a další národy také extrémně pálivým jídlem svou štíhlost...

Výběr článků

Načítám