Podle zjištění vědců ženy, které během dvou dnů jedly pouze ovoce, zeleninu a libové maso, shodily skoro dvakrát tolik kilogramů než ženy, jež držely dietu každý den v týdnu.

Vědci rozdělili ženy do dvou skupin, přičemž první skupina mohla první dva dny sníst pouze 650 kalorií. Dalších pět dnů mohly jíst cokoliv, jen jim odborníci kladli na srdce, aby upřednostňovaly zdravější jídla.

Druhá skupina mohla sníst 1 500 kalorií denně po celý týden. Jen s tím omezením, že se musejí vyhnout tučným jídlům a alkoholu.

Během tří měsíců ženy z první skupiny zhubly čtyři kilogramy, zatímco ženy z druhé skupiny jen v průměru 2,4 kg.

Vědci to zdůvodňují tím, že dva dny diety ovlivňují i další dny v týdnu, kdy ženy mohou jíst normálně. Ženy tak jedí i ostatní dny zdravěji než obvykle, a to aniž by měly stanoveny nějaké omezení.