Hlavní obsah

Unavení lidé se spíše vyhnou zranění

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLUMBIA

Spoustu lidí možná toto tvrzení překvapí, ale podle statistik se většina úrazů přihodí čilým jedincům. Být stále unavený tak může být nakonec výhodou. Vyčerpaní jedinci totiž podle amerických odborníků ušetří zdravotníkům práci a čas, poněvadž jsou obezřetnější a méně často se zraní.

Článek

Profesor Daniel Vinson z University of Missouri-Columbia byl objevem sám překvapen, přesto potvrdil, že unavení lidé se skutečně zraní méně často. "Je možné, že ospalí lidé změní své chování. Když se cítím skutečně unavený, možná přestanu řídit, možná se rozhodnu nedělat sport. Změna chování je patrně tím důvodem, proč se unavení lidé zraní méně často," uvedl profesor Vinson.

Skupina zraněných osob uvedla, že den před svým zraněním se dobře vyspala a před incidentem byla plná sil. Odborníci varují, že mnozí energií nabití jedinci přestanou dávat pozor a často přeceňují své síly. Tím se vystavují většímu nebezpečí úrazu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy platí za přesčasy zdravím

Podle britských odborníků by měla být ženám zakázána práce v přesčase. Jejich tělo totiž není schopno po dlouhé pracovní době regenerovat a dochází u nich...

Výběr článků

Načítám