Hlavní obsah

Ve Francii chtějí zvýšit spotřebu prezervativů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

"Přemíra prezervativů může vyvolat intenzivní rozkoš" nebo "Přestat se milovat snižuje vyhlídky na štěstí". S těmito hesly vede síť francouzských lékáren Pharma Référence kampaň za zvýšené užívání prezervativů, jejichž spotřeba v zemi galského kohouta v posledních letech klesá.

Článek

V roce 1995 se v lékárnách a supermarketech prodalo 95 miliónů prezervativů, loni o deset milionů méně. Zlom prý nastal v roce 1998, kdy se objevila takzvaná triterapie syndromu získaného selhání imunity (AIDS). "Lidi si zřejmě myslí, že AIDS už není smrtelná nemoc," uvedl mluvčí jednoho výrobce prezervativů.

Pharma Référence se rozhodla převzít iniciativu a uvedla na trh krabičky po pěti kusech za pouhé jedno euro, zatímco běžná cena je 8,50 eur za dvanáct kusů. Po způsobu cigaret jsou na krabičkách výrazná "varování", zaměřená ovšem tentokrát na zvýšení spotřeby. "Dotáhl jste to na jednu krabičku denně? Bravo!" praví jedno z hesel.

Ve Francii je teď 150 000 seropozitivních lidí a virem HIV, který onemocnění způsobuje, se každoročně nakazí 5000 až 6000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Tchaj-wanu vyrábějí kondomy na míru

S velkorysou nabídkou pro pány, jejichž mužství se velilostně vymyká průměru, přišla tchaj-wanská společnost SakuNet International. Každém zákazníkovi nabízí...

Indové používají kondomy i k výrobě sárí

Jen čtvrtina prezervativů vyráběných v Indii se používá ke svému původnímu účelu. Většina z ostatních je podle indického tisku využívána při výrobě sárí,...

Výběr článků

Načítám