Hlavní obsah

Sexuoložka Laura Janáčková: Co volí ženy - polibek, nebo sex?

Právo, Laura Janáčková

Příručka pro inkvizitory z roku 1486 tvrdí, že všechno čarodějnictví pramení z tělesného chtíče, který je u žen neukojitelný. Víte, kde má chtíč začátek? No přece v polibku. Jedinou rozkoší v čarodějnictví jsou totiž polibky, neboť penis ďábla je nemilosrdně veliký a působí pouze muka. Důvodem, proč ženy tak snadno podléhaly ďáblu, byla slabost jejich duše i těla a jejich kluzký jazyk.

Foto: Profimedia.cz

Sexuoložka radí nešetřit polibky.

Článek

Líbání je budíček pro bezpočet hormonů, nervů a svalů. Výzkumy uvádějí, že se při vášnivém polibku spálí asi 12 kalorií a uvede do činnosti 38 obličejových svalů. Líbání dokáže zahřát tělo a vzbudit tělesnou touhu.

Mozek se jako řídící centrum našeho organismu rázem zapojí do každičkého tělesného počinu, jemným dotekem ruky na šíji partnera počínaje, slastným průnikem jazyka do jeho úst konče.

Při vášnivém polibku cítíte sexuální vzrušení, váš mozek nařizuje plicím, aby prudce lapaly po dechu, srdci, aby zrychlilo tempo, slinným žlázám, aby přeřadily produkci na vyšší rychlost. Smyslné informace tlaku a hmatu se přenášejí velice rychle, takže polibek začne být příjemný ihned a bezprostředně.

Foto: archív Laury Janáčkové

Laura Janáčková

Zatímco se takto líbáte, vaše tělo naráz zapojí do činnosti páteř, slinivku, nadledvinky a nervová zakončení v oblasti pánve. Na signály vysílané rty reagují i tepny a žíly. Líbáte se a vaše pocity, myšlenky i prchavé vzpomínky posílají zprávy nervům, které zaznamenávají signály rychle se rozlévající slasti.

Muži občas říkají, že si někdy nevybírají, s jakou ženou půjdou do postele, ale vždy si rozmyslí, s jakou se políbí. Překvapuje mě, jak i v dnešní době přikládají někteří z nich polibku větší spojitost s láskou než samotné souloži. Docela klidně si dokážou představit sex bez polibků, ale čtyři z pěti žen nikoliv. Alespoň podle průzkumu německé agentury DPA.

Překvapujících 63 procent žen by se podle něj klidně vzdalo sexu, pokud by si musely vybrat mezi milováním a líbáním. Naopak většina mužů by prý zvolila sex bez polibku. Téměř polovina dam tvrdí, že polibek jim může dát víc než pohlavní styk. Že by mluvily o vášni duše a daly tak za pravdu mužům, kteří mají strach z lásky?

Milé dámy, nešetřete polibky. Líbejte muže na usmířenou i na uvítanou, neboť tyto polibky jsou báječným preventivním lékem.

Dětská říkanka k probouzení života říká: „Motýlek, polibek, raz, dva, tři, vyskoč, než spadneš, kam nepatříš.“ A tak milé dámy nešetřete polibky. Líbejte muže na usmířenou i na uvítanou, neboť tyto polibky báječným preventivním lékem. Nezapomeňte však, že při polibku na uvítanou se rty zcela nedotknou tváře, stejně jako tváře navzájem. Dotknou-li se, lze to považovat za flirtování.

Líbejte se víc, když flirtujete, jemné polibky postupně střídejte s důraznějšími s otevřenými ústy, jež pátrají v těle toho druhého. Odměnou vám bude pocit nejniternější, neboť takhle dáváme a současně i dostáváme.

Žena se může prolíbat až k orgasmu, nebo také může jen líbat a líbat a líbat. Líbání má tu výhodu, že jej můžete používat za každého počasí s výjimkou třeskutých arktických mrazů. Při těch doporučuji spíše eskymácký polibek zvaný kunik. Není to sice moc erotické, alespoň vám však neomrznou nosy.

A že existují i jiné polibky? Samozřejmě, třeba státnický polibek, který v éře Sovětského svazu nasadil generální tajemník ÚV KSSS Leonid Iljič Brežněv východoněmeckému vůdci Erichu Honeckerovi, neboť polibek je přece nástroj ďábla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám