Hlavní obsah

Sexuoložka Laura Janáčková: Na co myslí ženy při sexu

Právo, Laura Janáčková

Muži myslí na sex minimálně dvacetkrát za den. Ženy napadne nějaká spojitost se sexem pouze desetkrát denně. Rozdíl mezi nimi však není jen v těchto počtech. Troufám si tvrdit, že myšlenky na sex se u obou pohlaví zásadně liší. Ženy do nich započítávají i nákupy oblečení, dělají je přece proto, aby se líbily, návštěvy kadeřníka, aby vypadaly sexy, a také oční flirt při návštěvě kavárny nebo hledání důvodů, proč se večer vyhnout manželským povinnostem. Muži se vyhýbat nechtějí, chtějí sex dvacetkrát za den.

Foto: Profimedia.cz

Na muže myslíme něžně, koketně a s láskou.

Článek

Jedna německá agentura uveřejnila, že 38 % dam zaměstnává více než hodinu a čtvrt denně rozjímání o módě, oblečení, botách, kabelkách a podobně. Na muže tedy myslíme něžně, koketně a s láskou. Mužské myšlenky jsou v tomto ohledu konkrétnější. Stačí jim vidět přitažlivou ženu, její ústa, ňadra, zadeček i předeček, a hned si představují, co všechno by s ní mohli dělat, jak, kde nebo kdy.

Ženy souloží 7,3 minuty. Zjistil to doktor Irwin Goldstein už v roce 2005. Tento údaj je průměrem časů, které pro něj naměřila skupina dobrovolnic vybavená stopkami.

Ženy spíše sní o drobných laskavostech, pocitech blízkosti, horoucích vyznáních, jemných dotycích, polibcích atd. A když náhodou dojde na sex, po celou dobu trvání soulože myslí na roztodivné věci. Podle amerického sexuologa Irwina Goldsteina trvá 7,3 minuty. Zjistil to už v roce 2005 díky výzkumu s dobrovolnicemi vybavenými stopkami.

České ženy mohou při pohlavním styku rozjímat trochu déle. Podle výzkumů Sexuologického ústavu v Praze trvá soulož našich mužů 15 minut. V sexuálním objetí našeho partnera trávíme tedy v průměru půl až tři čtvrtě hodiny týdně. Z praxe ovšem znám i takové, které věnují svému protějšku pouze 15 minut měsíčně. Muž dokáže udělat pro těch pár minut mnoho. I když neví, jestli sex bude vůbec stát za to.

Dámy myslí při sexu na různé věci

Ty mladé, často ještě nezadané, chtějí sice myslet jen na lásku, ale nejčastěji přemítají, jestli jsou dostatečně přitažlivé a voňavé, zda někde nemají faldíky nebo na jejich těle není vidět celulitida.

Při změně polohy si často kladou otázky: „Dělám to dobře, neměla bych změnit tempo a líbí se mu to se mnou?“ Když si všimnou, že jejich partner je už velmi vzrušený, zapřemýšlí, zda také něco cítí. Pokud to na orgasmus ještě nevypadá, volí strategii jemných vzdechů. Někdy se soustředí i na to, aby jejich následný, nejlépe současný orgasmus, dobře vypadal.

Podle průzkumů předstírá orgasmus při souloži téměř 70 % z nich. Nebo s tím mají alespoň zkušenost. Jak ženy stárnou, začínají si sex více užívat. Sexuální vrchol dosahují okolo třicítky. Jejich myšlenky při milování jsou pak plné vášně a prožitků. Mysl se často úplně ztrácí, aby se ponořila do slastných pohybů dvou těl. Toto úžasné období však netrvá tak dlouho, jak by si muži přáli. Alespoň z pohledu délky manželství. Muži se s ním později setkají pouze ojediněle. Někdy i jen ve vzpomínkách anebo u eventuálních milenek.

Přichází totiž období rodinných povinností a únavy. Ženy často usínají vyčerpané s potomkem v manželské posteli. Někdy se snaží vyslyšet potřeby muže, v zájmu zachování rodinné pohody. Podmínkou je ovšem naprostá a ničím nerušená intimita. Tedy milování bez hlásku a hlavně rychle. Rutina pohlavního styku se stejným mužem odvádí jejich myšlenky při souloži k jiným problémům. Průzkum Institutu partnerských vztahů zjistil, že víc než 50 % z nich myslí inkriminovaných sedm až 15 minut na různé věci.

Top myšlenky při sexu

Žebříčku těchto myšlenek vévodí otázky typu: co všechno mě zítra čeká, jak to stihnu, co dám dítěti ke svačině, co si vezmu na sebe, jsou zaplacené složenky…? Není pak divu, že takový sex nenabíjí muže novou energií. Pokud si ovšem nějaké změny všimne. Jsou ale i tací, kteří dávají přednost televizi, sportu nebo spánku. Tak to jde dál a dál. Občasné záblesky naděje se střídají s nepravidelnou pravidelností patnáctiminutovek, sedmiminutovek a jiných rychlovek.

Někdy se zableskne na lepší časy. Většinou tehdy, když žena povolí uzdu sexuálním fantaziím. Vyskytují se v nich často i jiní muži. Bývalý partner, kamarád nebo jiná známá tvář. Ale partner si díky tomu pohlavní styk opravdu užije. K pocitu pravého mužství potřebuje i ukojenou ženu. Chce ovládnout její půvaby stejně jako myšlenky. Milujte se s ním proto tělem i duší, aby dvacetkrát denně myslel jen na vás.

Reklama

Související témata:

Související články

Laura Janáčková: Život s rakovinou je boj

V Česku onemocní nádorovým onemocněním každý třetí člověk. Statistiky také ukazují, že každý čtvrtý na toto onemocnění umírá. Rakovina zasahuje člověka...

Výběr článků

Načítám