Hlavní obsah

Sex v reklamách už na mladé nezabírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zadavatelé reklamy, kteří sázejí na sexuálně laděné motivy při propagaci svých produktů, se zřejmě mýlí. Zvláště mladí zákazníci už jsou všudypřítomným sexem natolik otupělí, že je nechává chladným.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Průzkum britské konzultantské firmy Headlight Vision zjistil, že mládež je natolik bombardovaná jednoznačně sexuálně laděnými reklamami, že už ji nezaujmou.

Pokud se tedy výrobci budou chtít zaměřit na mladé lidi, kteří určují hranici mezi "in" a "out", měli by používat mnohem jemnější techniky.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Líbí se vám sexuální podtext reklam?

"Nedá se říct, že by mladí lidé už nikdy nechtěli vidět sex a nic, co s ním souvisí," říká Allison O'Keefeová z firmy Headlight Vision, "ale sexuální asociace začaly být v jejich životě něčím tak běžným, že prostě nezaujmou. Nešokují a už vůbec necharakterizují danou značku jako zaměřenou na mladé a bořící konvence," dodává.

Baví je hra

Průzkum Headlight Vision naopak zjistil, že mladí lidé si čím dál tím víc chtějí hrát - a není výjimkou, že se v pátek či v sobotu večer sejdou, aby si zahráli staré dobré stolní deskové hry.

Dvacetiletí a třicetiletí lidé navíc sbírají hračky a hravější se stává také jejich oblečení, na němž se objevují postavičky z kreslených seriálů, jaké by si člověk představil spíš na dětském než dospělém oblečení.

Anketa

Líbí se vám sexuální podtext reklam?
Ano
57,3 %
Ne
42,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1545 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Čína povolila první reklamu na kondomy

Čínská vláda povolila veřejnoprávní televizi vysílat reklamu na prezervativy. Poprvé se tato reklama, která je v čínských poměrech bezprecedentní, objevila...

Francie se bouří proti sexu v reklamě

Nahota či obnažování je v reklamách takřka běžná a podle průzkumu vadí dvěma třetinám žen a třetině mužů ve Francii, kteří si od uplynulého pátku mohou...

Výběr článků

Načítám