Hlavní obsah

Sedm znamení, že randíte se ztroskotancem

Novinky, Lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randění je v současnosti obtížnější než kdykoliv jindy. Zatímco v minulosti nebylo těžké zavadit o gentlemana, dnešní individualistická společnost vede často k sobeckosti bez špetky taktu. Jak poznat, že randíte s mužem, který nestojí za váš zájem?

Foto: Profimedia.cz

Netrapte se s mužem, který vám za to nestojí.

Článek

Anna Beyová ze švýcarské Ženevy sdílí na internetu videa, jak se svépomocí infiltrovat do vysoké společnosti. Její tvorbu, ve které upozorňuje například na základní pravidla etikety či jak vylepšit svůj styl, sleduje téměř milion fanoušků.

Jaké vlastnosti podle ní signalizují, že muž, se kterým randíte, má ve vychování značné rezervy?

1. Očekává 50/50

„Pokud váš muž očekává, že budete ve vztahu sdílet náklady napůl, nebo dokonce trvá na tom, abyste se o útratu v restauraci podělili, pak randíte se ztroskotancem. Dnešní společnost stále ještě není rovnocenná. Nejsme biologicky stejní a muži mají zkrátka určitou výhodu než ženy, které nosí dítě a zpravidla se o ně i více starají. Na základě této skutečnosti jsou muži lépe ohodnoceni, aby byli schopni finančně zajistit rodinu. Bohužel i bez ohledu na děti mají muži na trhu práce lepší pracovní podmínky a vyšší plat. Neexistuje tak důvod, proč by vás nemohl pozvat na večeři nebo si neukrojil větší krajíc z rodinného rozpočtu,“ říká Anna Beyová pro Daily Mail.

„Ženy mají navíc daleko více nákladů na péči o svoji tělesnou schránku. Muži chtějí, aby byly jejich přítelkyně atraktivní, a to stojí peníze. Ať už se jedná o návštěvy kadeřnice, manikúru, pedikúru, nejrůznější kosmetické procedury, líčidla a jiné záležitosti,“ dodává.

2. Vyvolává ve vás nejistotu

Existuje velké množství mužů, kteří nechtějí mít závazky nebo se jich bojí. Často pak vyvolávají ve svých partnerkách pocit, že ony jsou ty špatné, když chtějí, aby se usadili.

„Neříkám, že je správné hnát muže ihned do vztahu a chtít po něm svatbu a děti. Je ale důležité, aby se vaše cesty alespoň v polovině střetly. Ženy jsou bohužel limitovány biologickými hodinami, a proto nemohou strávit deset let čekáním bezdůvodně.“

Jak si lidé ve vztazích ubližují

Vztahy a sex

3. Když se chová potrhle, je nespolehlivý nebo vás nepodporuje

„Neexistuje žádná omluva pro to, aby byl člověk nespolehlivý. Pravidlo číslo jedna v randění je, pokud je partner nespolehlivý nebo ve vás vzbuzuje rozpaky či strach, pro jednou se to možná dá omluvit, ale podruhé už je na čase se rozloučit. Nemrhejte svojí energií na muže, který váš vztah nebere stejně vážně jako vy. Muž, který o vás stojí, udělá cokoliv, aby vás mohl vidět.“

4. Postrádá hloubku

Společné zájmy hrají zejména v dlouhodobých vztazích prim. Pokud se váš objev zajímá pouze o fotbal, hrací konzole či alkohol a společenské dění je mu úplně ukradené, přemýšlejte, jestli byste s takovým člověkem chtěla trávit delší čas, nebo dokonce celý život.

5. Pokud nemá vychování

Podržet dveře při vcházení do budovy, nabídnout sako nebo podat kabát. To jsou základní znaky dobrého vychování, které by měl mít zautomatizované každý dobře vychovaný muž.

Pokud tato základní pravidla neovládá, nejspíše se jedná o sobce, který má raději sebe než kohokoliv jiného, a tudíž nestojí za váš čas.

Těžký život s narcisem

Vztahy a sex

6. Manipuluje s vámi

Pokud nastane chvíle, kdy vás váš objev začne častovat výrazy jako zlatokopka, materialistka, či dokonce sprostými slovy jen proto, aby stanovil hranice vztahu, pak zbystřete pozornost.

„Pokud pro svého milence děláte všechno a on vám to neoplácí nebo zpochybňuje vaše chování, může se jednat o manipulátora.”

7. Party muž

Večírky a nejrůznější oslavy k životu patří, a to zejména pokud je vám náct nebo čerstvých dvacet. Pokud se ale věk vašeho objevu překlenul spíše ke třicítce a stále si představuje, že bude své víkendy trávit oslavami a kocovinami, pak jste možná narazila na muže, který se zasekl v čase, a je jen na vás, jestli chcete vkládat energii do toho, abyste mu otevřela oči.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám