Hlavní obsah

Pět věcí, které šťastné páry dělají jinak než ostatní

Novinky, ald

Nešetří úsměvy, chovají se k sobě hezky a zamilované pohledy jsou jejich denním chlebem. Páry, které se rozhodly žít spokojený život, neexistují jenom na filmových plátnech. Naopak, žijí v naší blízkosti a ukazují nám, že zamilovanost není jenom otázkou prvních měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Spokojený vztah je výsledkem dlouhého úsilí, ústupků, tolerance a především nekonečného množství lásky.

Článek

Spokojený vztah je výsledkem dlouhého úsilí, ústupků, tolerance a především nekonečného množství lásky. Pokud navíc do svého vztahu zakomponujete těchto pět rad, pak vás čeká partnerský život jako z pohádky.

1. Jednejte s partnerem laskavě

Občas jsme podrážděné, jindy smutné, ale pokaždé si náladu dokážeme vylít právě na svém protějšku. Možná i vy znáte pocit, kdy čekáte na drobnou záminku, která následně spustí lavinu emocí. Vám se možná uleví, ale partner je v tom nevinně.

Spokojené páry ale vědí, že vylévat si vztek na druhém nevede k ničemu dobrému. Zkuste emoce udržet na uzdě a nenechte se rozhodit ani v momentě, kdy máte „den blbec“.

Namísto negativních emocí se snažte do vztahu vnést laskavé chování. Pochvalte partnera, naslouchejte mu a podporujte ho. Takové chování jistě ocení a s chutí vám ho vrátí.

Nesnažte se měnit partnera, nepředpokládejte aneb Rady, jak posílit vztah

Vztahy a sex

2. Buďte spontánní

Stereotyp a rutina doženou každý vztah. Nemá smysl proti rutině bojovat, spíše ji vezměte na milost a občas ji vyveďte z míry svou spontánností. Je jedno, jestli s partnerem vyrazíte na neplánovaný výlet, připravíte mu oblíbenou bábovku, nebo seženete lístky na hokejový zápas. Každé spontánní a nečekané chování váš vztah pozitivně ovlivní.

3. Zorganizujte si čas

Málo společného času se mnohým párům stalo osudným. Pokud ale dokážete najít ideální harmonii mezi osobními koníčky a společnými aktivitami, pak máte našlápnuto ke skvělému partnerskému soužití.

Esencí vztahu je také „rande“, které byste si čas od času měli s partnerem naordinovat. V případě, že máte doma děti, zajistěte jim hlídání a užijte si odpoledne jenom ve dvou. Uvidíte, že vztah ihned dostane nový náboj.

Jak žárlivost ničí vztahy a jak ji zkrotit

Vztahy a sex

4. Spravujte peníze bez stresu

Je jenom na vás, jak se postavíte k financím. Některé páry mají společný účet, jiné se ho bojí jako čert kříže. Klíčové ale je, aby model placení vyhovoval vám i vašemu partnerovi. Díky tomu se vyhnete stresovým situacím či případným neshodám.

„V úspěšných vztazích partner neinvestuje peníze takovým způsobem, aby druhého člověka stresoval. Milující partneři společně rozhodují o rozpočtu a respektují stanovená pravidla,“ říká odbornice na vztahy Margaret Paulová pro Self.

Jak se stát lepším partnerem? Rady, díky kterým vztah vydrží déle

Vztahy a sex

5. Starejte se o fyzické zdraví

Milující partneři se chovají tak, aby neohrozili svůj život, a tím pádem nezpůsobili smutek milované osobě.

„Partneři nepřijímají zbytečná rizika, jako je jízda na motocyklu bez přilby nebo alkohol za volantem. Stravují se dobře, mají dostatek pohybu a nekouří,“ vysvětluje Margaret Paulová. Je tedy důležité, aby partneři vnímali svou fyzickou, emoční i finanční odpovědnost vůči druhému člověku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám