Hlavní obsah

Pět úžasných způsobů, jak stimulovat klitoris

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná chcete vyzkoušet něco nového, možná máte pocit, že partner usnul na vavřínech a během intimních hrátek váš klitoris přehlíží. Ať tak či onak, je nejvyšší čas zjistit, jakými způsoby lze klitoris stimulovat.

Foto: Profimedia.cz

Klitoris hraje v našem sexuálním životě nevídanou roli.

Článek

Klitoris. Jedno slovo, o kterém se ve společnosti zarputile mlčí. Přitom klitoris hraje v našem sexuálním životě nevídanou roli a je třeba k němu přistupovat s něhou i vášní. Zároveň je dobré vědět, že každý klitoris je jedinečný a vyžaduje jinou péči.

„Opravdu neexistuje standardní typ stimulace, který by fungoval na všechny ženy,“ míní sexuální terapeutka Vanessa Marinová.

Obecně ale platí, že ženy buď vyhledávají přímou stimulaci klitorisu, nebo naopak dávají přednost nepřímé stimulaci. Sexuální terapeutka dodává, že klitoris můžete hýčkat různými způsoby. Záleží pouze na vás, případně na vašem partnerovi, jaké pohyby budete preferovat.

1. Experimentujte s různými pohyby

Na první pohled by se mohlo zdát, že nad pohyby, kterými dráždíte klitoris, nemusíte dlouze přemýšlet. Vanessa Marinová ale doporučuje, abyste experimentovala s různými tahy prstů.

Méně známé erotogenní zóny, které by váš partner neměl ignorovat

Vztahy a sex

„Pokud máte ráda přímou stimulaci, zkuste diagonálně přejíždět prsty po povrchu klitorisu. V případě, že dáváte přednost nepřímé stimulaci, vyplatí se, když se budete klitorisu dotýkat po stranách,“ navrhuje sexuální terapeutka pro Woman‘s Health.

Zároveň není na škodu, když při dráždění prostřídáte prsty.

2. Vyvíjejte tlak

Pravda, jemné doteky nikdy nevyjdou z módy. Přesto můžete čas od času zaexperimentovat také s tlakem, který na klitoris vyvíjíte. Sexuální terapeutka Marinová doporučuje, abyste ho jemně zmáčkla a kůži uchopila palcem a ukazováčkem.

„Vyzkoušejte, jaká intenzita stlačení vám vyhovuje,“ říká Marinová. Stejně tak můžete otestovat, co se s vaším tělem děje, když s kůží budete jemně pohybovat nahoru a dolů.

3. Vyzkoušejte sexuální hračku

Mnoho žen stále sexuální hračky odmítá. Přitom v současné době nalezneme na trhu nespočet esteticky zajímavých a funkčních sexuálních modelů, které si říkají o vaši pozornost. Pokud jste v oblasti sexuálních pomůcek spíše začátečnice, sáhněte nejprve po klasickém vibrátoru nebo Venušiných kuličkách.

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

Naopak, zkušenější z vás mohou experimentovat a vyzkoušet například vibrátor, který si pohrává s tlakem, a tudíž imituje orální sex.

Věřte, že díky sexuálním pomůckám lépe poznáte svůj klitoris, a zároveň dosáhnete intenzivního prožitku, se kterým jde ruku v ruce i orgasmus.

4. Oddalujte orgasmus

Už jste slyšela o sexuální praktice s anglickým názvem edging? Nehledejte pod tímto pojmem žádné složitosti, v praxi jde o to, že záměrně oddalujete své vyvrcholení. Díky edgingu lépe poznáte fungování svého těla, a především klitorisu. Podle Vanessy Marinové se vyplatí, když tuto sexuální praktiku nejprve vyzkoušíte sama, a teprve posléze přizvete partnera.

„Začněte pomalu a lehce se dotýkejte svého klitorisu. Zkuste se zaměřit na svůj dech tak, jako kdybyste meditovala. Jakmile pocítíte, že orgasmus je na spadnutí, změňte pohyby prstů. Místo levé ruky použijte pravou, místo dvou prstů zaúkolujte pouze prst jeden,“ navrhuje Marinová a radí, abyste následně opět zvyšovala tempo, které povede k orgasmu.

Jak vylepšit svou techniku při orálním milování

Vztahy a sex

5. Nezvyklé praktiky

Většina mužů dráždí klitoris těsně před pohlavním stykem. Pokud ale chcete vyzkoušet něco nového, můžete se s partnerem zaměřit na hýčkání klitorisu i během sexu.

„Až budete během milování nad partnerem, požádejte ho, aby zvedl svůj palec a položil ho do míst, kde se nachází váš klitoris. Následně během milování pocítíte nejen penetraci, ale také stimulaci klitorisu,“ radí Marinová.

Reklama

Související články

Proč je pro některé ženy orální sex tabu

Orální sex vzbuzuje u některých žen rozpaky. Možná ho svému partnerovi z určité povinnosti dopřávají, možná se mu vyhýbají jako čert kříži. Pokud se v těchto...

5 tipů, jak si i přes únavu užít sex

Máte toho v posledních měsících až nad hlavu? Nevíte, co dřív? A večer usínáte s otevřenou knížkou na hrudi? Pak hádáme, že nemáte ani pomyšlení na milostné...

Výběr článků

Načítám