Hlavní obsah

Největší milostná zklamání

Novinky, bok

Mladí lidé si často vytvářejí ideály o životě, partnerovi, práci a dalších věcech, které by chtěli v životě mít či zažít. Postupem času ale zjišťují, že ne všechno je tak, jak si to vysnili. Pokud neumí ze svých požadavků slevit, čeká je často velké zklamání. Častěji bývají zklamané ženy, především pak v sexuální oblasti.

Foto: Profimedia.cz

Mezi muži a ženami jsou znatelné rozdíly v tom, čeho v sexu litují.

Článek

S přibývajícími roky každý člověk najde ve svém životě minimálně jednu věc, kterou by udělal jinak, kdyby měl možnost. Takových šancí ale nebývá tolik, a tak mnozí už jen litují věcí, které nesplnily jejich očekávání.

Zklamání přicházejí z různých oblastí. Lidé litují nenaplněných cílů v zaměstnání, ale i všeobecně ve vztazích, společenských kruzích, a dokonce i v sexu. Právě v sexu bývá zklamání o to citlivější.

Podle dřívějšího průzkumu, jehož výsledky byly uveřejněny v časopise Archives of Sexual Behavior, bývají v sexuální oblasti častěji nespokojené ženy.

Značné rozdíly mezi pohlavími 

V průběhu několika dalších na sebe navazujících průzkumů, které prováděli odborníci z univerzity v americkém Austinu (Texas), bylo mezi muži a ženami (přesný počet respondentů nebyl uveden) zjišťováno, jakých věcí nejvíce litují právě v oblasti sexu.

Konkrétně dámy nejvíce toho, že přišly o panenství se špatným partnerem (24 %), cituje server Women´s Health magazínu. Na druhém místě dámy litují, že bývalého partnera podváděly (23 %), trojici pak uzavírá sebelítost nad tím, že začaly se sexuálním životem příliš brzy (20 %).

I pánové určitých věcí v sexu litují, jejich pohled na věc je ale dost odlišný od toho ženského. Nejvíce litují, že nebyli v určitých okamžicích natolik odvážní, aby iniciovali sex se ženou (27 %). Druhé a třetí místo na mužském žebříčku největších lítostí zabírají podobné věci. Dvacet tři procent mužů lituje, že nebyli v sexu všeobecně více odvážní a neexperimentovali, když byli mladší. Devatenáct procent pak lituje toho samého jen s dodatkem, když byli svobodní a nezadaní.

Co z toho vyplývá? Podle autorů studie to jediné a hlavní – ženy zažívají častější a intenzivnější lítost ohledně příležitostného sexu než muži.

Čtěte také
Darina, Brad Pitt a gravadlax
Jak funguje bytová restaurace Na Faře filmové kritičky Dariny Křivánkové. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Chlamydie tiše likvidují plodnost

Riziko HIV, syfilis, kapavky a dalších sexuálně přenosných nemocí si většina lidí uvědomuje. Nebezpečí chlamydií jen málokdo. Přitom jde o nejrychleji...

Kdy muži neumí říct sexu ne

Ačkoliv si všichni myslí, že muži chtějí jen sex, není tomu tak. Velká část mužů sex často vůbec nepotřebuje, ale neumějí ho odmítnout. Jakmile jim je jakkoliv...

Výběr článků

Načítám