Hlavní obsah

Nejčastější důvody, proč se lidé rozcházejí

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý vztah má šanci na úspěch, zvlášť pokud na něm po vyhasnutí prvotní zamilovanosti partneři nepracují. Podívejte se s námi, z jakých nejčastějších důvodů se lidé rozcházejí.

Foto: Profimedia.cz

Muži ze vztahů často odcházejí kvůli tomu, že jim chybí ve vztahu vášeň a zatím se necítí na děti.

Článek

Jak ukázal průzkum australských vědců, ženám nejčastěji vadí lenost partnera, jeho zanedbaný vzhled, ale také téměř prázdné bankovní konto. Jako další neakceptovatelnou vlastnost vnímají absenci smyslu pro humor a nevyhovující sexuální život.

U mužů jsou důvody podobné. Zcela nejvíce jim u partnerky vadí její vzhled, lenost a pak také nevyhovující milostný život.

U žen v tomto směru sehrávají roli i jejich mateřské pudy. I díky nim jsou mnohé z nich při hledání partnera velmi vybíravé, jelikož podvědomě nehledají skvělého milence, ale především skvělého otce svých dětí.

Perfektní partner aneb Jak věk ovlivňuje to, co nám přijde na druhém atraktivní

Vztahy a sex

„Ženy si mezi muži tedy mnohem více vybírají, jelikož se tak snaží zabránit špatnému partnerství,“ upozorňují vědci v časopise Personality and Social Psychology Bulletin.

Bohužel i přes jejich velkou ostražitost se jim to tak jako tak často nepodaří.

Sedm nejčastějších chyb, kvůli kterým se nám rozpadají vztahy

Vztahy a sex

U mužů sehrává při rozchodech důležitou roli i jejich nevyzrálost a snaha partnerky je přesvědčit, že je již čas vztah posunout a pořídit si potomka. Řada mužů, i když jim je dávno přes třicet, se ale na děti ještě necítí a raději vztah ukončí.

Za velký problém pak mnozí muži považují, když se z milování s partnerkou začne vytrácet vášeň a ona obrovská přitažlivost, kterou pociťovali na začátku vztahu.

Ženám po čase začne vadit, pokud muži postrádají dostatek sebedůvěry, a také peciválové, kteří spoustu času tráví sledováním televize či hraním her. Většina žen preferuje muže dominantního, ambiciózního, ale také stabilního. Nepotřebují být ve vztahu s kamarádem, ale s mužem pro život.

Reklama

Související témata:

Související články

Jasná znamení, že je čas se rozejít

Vybudovat vztah nebývá jednoduché, stejně tak není snadné z něj odejít. Lidé si často racionalizují důvody, proč s někým zůstat, a to i přesto, že už jim vztah...

Výběr článků

Načítám