Hlavní obsah

Milování s expartnery se občas může vyplatit

Novinky, das

Doposud odborníci všem radili, aby se raději vyhnuli milostným avantýrám s expartnery, jelikož to má za následek jen další trápení. Podle nejnovějšího průzkumu amerických psychologů ale takový sex může některým jedincům i prospět. Snižuje u nich stres a úzkost z rozchodu.

Foto: Profimedia.cz

Rozchody v lidech ponechávají nenaplněné potřeby.

Článek

Podle psychologů po rozvodu zůstává v kontaktu se svým expartnerem až 83 procent jedinců a pětina z nich (21,9 procenta) s ním má i sex. Většinou se jedná o ty, kteří se s rozvodem doposud nesmířili a pomocí sexu si jen zmírňují trápení z rozchodu.

Rozchody v lidech ponechávají nenaplněné potřeby a sex s expartnery tyto potřeby z určité části naplňuje a zároveň v nich umocňuje pocit bezpečí.

"Sex s ex tak mnohdy pomáhá jedincům konečně uzavřít minulý vztah a otevřít se novým svazkům. Někdy je jednoduše potřeba vrátit se pomocí sexu zpět a uvědomit si, že vztah skutečně nefungoval a je na čase jít dál," vysvětluje pro Daily Mail expertka na vztahy Tracy Coxová a dodává:

"Problém může nastat v okamžiku, kdy je mezi expartnery stále mnoho emocí. Zvlášť u stále zamilovaného jedince to může vyvolat jen další falešné naděje na znovuoživení vztahu."

Pokud tedy přemýšlíte o sexu se svým expartnerem, pak si nejprve zjistěte, jak je na tom ten druhý a za jakých okolností do toho s vámi bude chtít jít. Plané naděje totiž mohou jen vše zkomplikovat a přidělat mnohem větší problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám