Hlavní obsah

Milování s expartnery se občas může vyplatit

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doposud odborníci všem radili, aby se raději vyhnuli milostným avantýrám s expartnery, jelikož to má za následek jen další trápení. Podle nejnovějšího průzkumu amerických psychologů ale takový sex může některým jedincům i prospět. Snižuje u nich stres a úzkost z rozchodu.

Foto: Profimedia.cz

Rozchody v lidech ponechávají nenaplněné potřeby.

Článek

Podle psychologů po rozvodu zůstává v kontaktu se svým expartnerem až 83 procent jedinců a pětina z nich (21,9 procenta) s ním má i sex. Většinou se jedná o ty, kteří se s rozvodem doposud nesmířili a pomocí sexu si jen zmírňují trápení z rozchodu.

Rozchody v lidech ponechávají nenaplněné potřeby a sex s expartnery tyto potřeby z určité části naplňuje a zároveň v nich umocňuje pocit bezpečí.

"Sex s ex tak mnohdy pomáhá jedincům konečně uzavřít minulý vztah a otevřít se novým svazkům. Někdy je jednoduše potřeba vrátit se pomocí sexu zpět a uvědomit si, že vztah skutečně nefungoval a je na čase jít dál," vysvětluje pro Daily Mail expertka na vztahy Tracy Coxová a dodává:

"Problém může nastat v okamžiku, kdy je mezi expartnery stále mnoho emocí. Zvlášť u stále zamilovaného jedince to může vyvolat jen další falešné naděje na znovuoživení vztahu."

Pokud tedy přemýšlíte o sexu se svým expartnerem, pak si nejprve zjistěte, jak je na tom ten druhý a za jakých okolností do toho s vámi bude chtít jít. Plané naděje totiž mohou jen vše zkomplikovat a přidělat mnohem větší problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex na prvním rande prý není chyba

Sex na prvním rande býval před lety naprostým tabu. Ti, co ho prožili, byli považováni za zvrhlé či méně inteligentní. Jenže podle harvardských psychologů je...

Sex bez alkoholu je už pro mnoho párů tabu

Lidé se všeobecně málo milují, a když už ano, pak dost často za pomoci alkoholu. Podle nejnovějšího britského průzkumu alkohol u mnohých párů zvyšuje sexuální...

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Výběr článků

Načítám