Hlavní obsah

Kdy ženy ukážou před mužem svou pravou tvář

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina žen skrývá před novým partnerem svou tvář. Dvacet minut jim zhruba trvá, než se před příchodem svého milého perfektně nalíčí a upraví. Jenomže kdy se odvážíme ve vztahu ukázat tvář bez make-upu?

Foto: Profimedia.cz

Ženy jsou před novým partnerem v začátcích ostýchavé.

Článek

Měsíc trvá, než ženy svému partnerovi ukážou pravou tvář. Tak dlouho chodí šedesát procent žen před svým vyvoleným perfektně namalovaných, ukázal průzkum britské lékárny Superdrug.

Pro mnoho žen je totiž make-up nástrojem pro zvednutí si sebevědomí, tím pádem se ho ze začátku vztahu jen velmi nerady vzdávají. Proto je samozřejmě logické, že ženy se snaží před novým partnerem vypadat co nejlépe, a to nejen co se vizáže týče, ale dbají i na své chování, stravování a vyvíjení aktivity ve volném čase.

Nakonec se ovšem každý vztah dostane do bodu, kdy žena šminky odloží. A většinou se tak stává po první, společně strávené noci. Ženy se ovšem stále bojí toho, že kdyby na první schůzku vyrazily nenalíčené, večer by nemusel dopadnout podle jejich představ a partnerovi by se nemusely kvůli absenci make-upu vůbec líbit.

Jak to vidí muži?

Je všeobecně známo, že muži dávají přednost přirozenému make-upu. Podle průzkumu provedeného webem  hookingupsmart.com, se ženy i muži shodli na míře atraktivity make-upu. Ovšem ženy ve srovnání s výzkumem aplikují při každodenní rutině téměř dvakrát tolik, než co v experimentu uznaly za přitažlivé. Důvodem prý byla domněnka, že se tím zvýší jejich atraktivita v očích partnera.

Ovšem lidé často promítají vlastní touhy a očekávání do druhých, což je, nejen v tomto případě, špatně. Většina žen si podle průzkumu stále myslí, že muži touží po štíhlých partnerkách. Naopak muži se domnívají, že ženy preferují svalnaté protějšky. V obou případech šlo ale jen o domněnky dotázaného pohlaví.

Muži odpověděli, že make-up tolerují, protože se žena maluje hlavně kvůli sobě a svému sebevědomí. Obě pohlaví se ale shodly, že make-up v rozumné míře dokáže zvýraznit přirozenou krásu a přednosti ženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám