Hlavní obsah

Kdy se z manželství začíná vytrácet chuť na sex

Novinky, Filip Šára

V prvním roce manželství se spolu partneři obvykle milují téměř denně. U delších soužití se četnost pomalu snižuje. Podle nejnovějšího průzkumu, ač si to neuvědomujeme nebo to nemusíme chtít slyšet, sexuální přitažlivost trvá zhruba rok.

Foto: Profimedia.cz

V prvním roce manželství se spolu partneři obvykle milují téměř denně.

Článek

Manželé žijící spolu čtyři roky se spolu obvykle vyspí několikrát do týdne, pravidelný sex se postupem času snižuje na několikrát měsíčně. Toto platí pro 43 % lidí sdílejících spolu dům i lože několik let. Jen 15 % lidí, kteří spolu bydlí více než 15 let, provozují milování maximálně párkrát za rok.

Málokdo hodnotí vlastní sexuální život jásotem

Necelá polovina ze dvou tisíc dotázaných ohodnotila svůj sexuální život pouze jako „uspokojivý“ či slovy „mohlo by to být lepší“. Tři čtvrtiny respondentů připouštějí, že by se asi měly více snažit.

Je zajímavé, že menší část lidí si sex zpestřuje zhasnutím či naopak atraktivním oblečením, nicméně třetina má problémy se skutečně pozitivně vzrušit a sex si užít. Z průzkumu podle deníku The Telegraph vyplývá, že když muž takzvaně nemá na sex náladu, často to poukazuje na jeho problémy s erekcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex bez alkoholu je už pro mnoho párů tabu

Lidé se všeobecně málo milují, a když už ano, pak dost často za pomoci alkoholu. Podle nejnovějšího britského průzkumu alkohol u mnohých párů zvyšuje sexuální...

Výběr článků

Načítám