Hlavní obsah

Jak najít lásku i v období koronavirové krize

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirová pandemie odstřihla většinu z nás od svých blízkých i kamarádů. Karanténní opatření se ale bezpochyby nejvíce dotýkají singles. Jak se změnilo randění v období krize a jak možná najít lásku na celý život?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koronavirová krize se dotkla téměř všech, a to nejen po ekonomické stránce, ale také po té emocionální. Karanténa je obrovskou zkouškou vztahu, která mnohdy končí rozchodem či dokonce rozvodem.

Ostatně například čínské město Xi'an zaznamenalo v posledních týdnech rekordně vysoký počet žádostí o rozvod, přičemž v některých okresech došlo dokonce k přetížení místní samosprávy kvůli vyřizování těchto žádostí.

Kvůli nařízené karanténě v Číně vzrostla rozvodovost

Koronavirus

O čem se ale mluví méně, je život singles, kteří jsou také nuceni zůstat v karanténě. Přeci jenom ve dvou se to lépe táhne, a proto není divu, že se nezadaní jedinci mohou cítit osamoceně a osaměle, nebo dokonce zažívat depresivní stavy. Jak se dostat znovu do sedla?

Randění online

Možná jste do nedávna patřili mezi zaryté odpůrce seznámení přes online seznamku. Pravdou ale je, že v současné době se jedná o poměrně příjemné, a hlavně efektivní řešení samoty.

„V současné době je těžké být single, protože nemůžete trávit čas s ostatními nezadanými,“ říká sociolog Kevin Lewis.

Hledáte partnera? Vezměte na milost seznamovací aplikace

Vztahy a sex

Využijte proto internet a vsaďte na online seznamovací aplikace. Jejich používání je jednoduché, přehledné, a především v nich naleznete nekonečné množství zajímavých tváří, které touží bojovat o vaše srdce. Občas není na škodu jít štěstí naproti.

Navíc podle údajů internetové seznamky Buble, která kromě seznámení nabízí i propojení lidí se stejnými zájmy, vzrostl o tyto služby zájem. Svědčí o tom i 21% nárůst videohovorů, které v průměru trvají 14 minut, což je dost slušný začátek, když se zaměříte na fakt, že se přihlášení jedinci vůbec neznají. Navíc, i na karanténě se dá najít něco pozitivního.

Jedná se o skvělé počáteční konverzační téma. Zeptejte se svého protějšku, jak tráví čas o samotě. Uvidíte, že získáte dokonalý náhled do toho, jak tráví obyčejný den a získáte přehled o jeho koníčcích a zájmech.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám