Hlavní obsah

Malé vztahové milníky, které ve skutečnosti znamenají mnoho

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První rande, sestěhování, seznámení se s partnerovými rodiči, zásnuby či svatba. To všechno jsou významné milníky, které dokážou doslova změnit život. Jak ale vypadají ty malé, které sice na první pohled nejsou tak nápadné, ale též mají značný význam?

Foto: Profimedia.cz

I společné sestavení nábytku se dá považovat za významný milník. Zejména, pokud se přitom nepohádáte.

Článek

1. Když se poprvé rozpláčete

„Můj manžel je velký chlap. Dokonce si u přátel vyfasoval přezdívku medvěd. Přitom je ale neuvěřitelně citlivý. Když jsme měli vztah na dálku a on mě vezl na letiště, celou cestu si utíral slzy. Pláčem se člověk otevírá, dává najevo své skutečné emoce a ukazuje novou úroveň vztahu,“ říká sexuoložka Gigu Engleová pro Huffingtonpost.

2. První společný výlet

„Naše třetí rande jsem pojala jako plavbu na moři. Věděla jsem, že to bude opravdová zkouška vztahu. Rande totiž zahrnovalo balení, cestování letadlem a společné sdílení malého pokoje s koupelnou, která neslibovala příliš intimity. I přesto výlet dopadl na jedničku a ukázal, že spolu dokážeme tvořit skvělý tým,“ říká Jenny Blocková, autorka knihy Be That Unicorn: Find Your Magic.

Hledáte partnera? Vezměte na milost seznamovací aplikace

Vztahy a sex

3. Prozkoumávání sexuality

Pro některé lidi banalita, pro jiné skutečný pohled do jejich soukromí. Naše sexualita je rozmanitá a někdy přináší velká překvapení. Pokud ale své záliby a touhy partnerovi přiznáte, otevřete mu tak svoji třináctou komnatu a uvidíte, že se váš vztah posune zase o něco dál.

4. První společná veřejná fotka

Ať už chceme, nebo ne, sociální sítě hrají v našich životech velkou roli. Zveřejněním společné fotky definitivně potvrdíte svůj vztah a dodáte mu na důležitosti. Protože ačkoliv to zní děsivě, co se jednou objeví na internetu, to už z něj jen tak nezmizí.

Co dělat, když se kamarádství s benefity promění v lásku

Styl

5. Když vás vyvede do společnosti

Pokud vás váš milý vezme na společenskou pracovní akci, dává tím jasně najevo, že pro něj znamenáte mnoho. To stejné platí i pro případ, kdy vás vezme mezi své přátele. Tím totiž jasně dokazuje, že s vámi chce trávit budoucnost a záleží mu na tom, abyste byla její součástí.

6. Když se poprvé otevřete

Každý z nás v sobě ukrývá bolestná místa, o kterých se nerad baví a snaží se na ně nemyslet. Pokud se vám s takovými strašáky ve skříni svěří váš partner, pak si můžete být jistí, že jste pro svého partnera výjimeční a on vám stoprocentně důvěřuje.

Reklama

Související témata:
Milníky

Související články

Jak partnerovi přiznat lež

Ve vztazích existují jen dva typy lží. Ty bílé, které jsou neškodné a mnohdy mohou vztahu prospět a pak ty černé, které ho naopak mohou zcela rozvrátit. Jak se...

Jak poznat, že vás partner citově zneužívá

Emocionální zneužívání je na rozdíl od toho fyzického daleko méně nápadné. Často se tak stává, že si přátelé, rodina, ale i samotné oběti neuvědomují, že...

Výběr článků

Načítám