Hlavní obsah

Deník zasloužilého otce - Sexy maminky

Novinky, Robert Fajman

Přiznávám - nejsem z těch mužů, kteří obhlížejí ženy jako mlsní kocouři, nicméně i já si na pískovišti nemůžu nevšimnout, že některé maminky jsou takové a jiné makové.

Článek

Původně měl být na tomto místě fejeton na extrémně seriózní téma dvojitého balení plen. Kyčle, balit dvojitě, trojitě, nebalit a tak dále. Momentálně právě debaty na toto téma jsou pro nás a naši "kyčlářku" velmi aktuální u čtyřměsíční Julinky. Ovšem vážné dumání odložím na příště či jindy, jsa nucen být naopak naturálně přízemní, sexistický a tak podobně, prostě chlap. Kupodivu či bohudík jím ještě občas jsem a proč mluvit jen o ušlechtilých věcech.

Nebyl jsem to ovšem já, anóbrž manželka, která, jaksi mimoděk, vyfotila před pár dny na hřišti v parku, kde dováděla naše Bětulína, jistou maminku v podřepu. Nějak se napasovala do hledáčku a cvaky, cvak, namísto naší malé dračice - zadnice. Ovšem ne ledajaká, téhle jisté mamince vyčuhovaly nad pasem obepnutých kalhot krajkové kalhotky tak nemálo a tak elegantně, že to chlapa (a možná nejen chlapa) nemohlo nechat chladným.

Ostatní maminky, kterým se prostě z mnoha důvodů nedaří vrátit postavu po porodu do původních proporcí nebo se o to ani nesnaží či o to nestojí, sjížděly krajku opovržlivým pohledem a vyzývavě usměvavá sexy maminka pro ně rozhodně nebyla tím, co by si přály vidět v slunném odpoledni ve své blízkosti, což se dá pochopit.

Já tu fotku mám a opravdu stojí za to! Nemohu ji zde ovšem bez vědomí oné krajkářky vystavovat, to se rozumí, tak bohužel. Jen mě to přivedlo k tématu hubenosti, štíhlosti, vychrtlosti, plnosti, tloušťky a tak dále, jak je komu libo a kolik kdo váží a to hlavně ve spojitosti poporodní a mateřské. (Ta pani je "plná", říká objemnějším ženám naše Bětka.) Jasně, důležitý je mozek a ne kila, ale co bychom si namlouvali, kam se podívá průměrný tatínek? Na tu krajku nebo tu plnou paní vedle?

Naše oči jsou dnes krmeny z médií lahůdkovým menu, každá žena je krásná, mladá, štíhlá a zdravá a chudák mamina, které se nedaří stlačit zatracenou ručku na váze alespoň o pár kilo dolů. Natož tam, kde by ji nejraději viděla. Jak to tak dělají, tyhle štíhlé maminky, tlačící kočárek s mimčem a přesto tak štíhlounké? Pro ženskou, co se funivě kolíbe v závěsu za ní je to přeci krajně depresivní pohled a nespravedlnost!

Pravda,znám mnoho nitkových krasavic, co se jim rozum za nehet vejde a naopak několik velmi objemných dam, které mají stejně objemné srdce i rozum. Manželka, když ji naštve krása a štíhlost některé konkurenční maminky, nekompromisně se rozhodne, že začne cvičit a stále trochu vypouklého poporodního bříška se zbaví. A rozhodně nebude jíst po páté večer! Tentokráte fakt! Obvykle jí cvičení i postění vydrží pár večerů. Já jí upřímně držím palce, pokud mi to dovolí obložený chleba nebo něco jiného, čím se mezi desátou a půlnocí pravidelně cpu! Proč se dřeš, zlato, mám tě rád i tak, chlamst.

Teď se ale něco změnilo, pořídila si několik DVD s cvičením - powerjóga, pilates, pump it up! a tak podobně a ostře se do toho pustila. Nechápu, kde se v ženské bere ta vůle a síla. Po celodenním maratónu, který končívá až kolem desáté večer, si pustí cvičení a hodinu maká. Pak ještě klidně do jedné v noci žehlí a dokonce má dobrou náladu! Tou dobou už jen horko těžko držím víka otevřená a tvářit se svěže už mi nejde ani s maximální přetvářkou... Čekám, kdy to vzdá a ono nic, cvičí už týdny a baví jí to. Sakra, nakonec budu mít doma štíhlounkou kočku s krajkou, to pak budu vedle ní vypadat jak jouda. Že bych s tou svou těžce neatletickou postavou taky něco vyvedl?

Asi ne, raději se budu mít rád, jaký jsem. Já a cvičení či zdravá životospráva nejsme kamarádi. Sejde vůbec na tom, jak kdo vypadá, sakra, nebo lautr ne, he?

Reklama

Související témata:

Související články

Deník zasloužilého otce - Virus

Osobně neznám větší bžunda povyražení, než když jsem v době tropických radovánek uvržen virózou do stavu sotvafunkčnosti a ještě to chytí dcera, kých, prsk,...

Deník zasloužilého otce - Kočár ne!

I do malinkých městeček už se vplížily vymoženosti velkoměst a naše roztomilá posázavská skorovesnice si užívá svůj první supermarket. S kočárkem...

Výběr článků

Načítám