Hlavní obsah

Co ženám na mužích nejvíce vadí aneb Jaké přešlapy se netolerují

Novinky, das

Přestože si to muži neradi přiznávají, i oni chybují, a to zejména co se týká jejich vystupování a image. Do skutečných gentlemanů mají tedy mnohdy daleko. Podívejte se s námi na seznam chyb, které ženy u mužů nerady vidí.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži mají do skutečných gentlemanů hodně daleko.

Článek

Buranství

Kdo vchází do dveří první? Zaplatí společnou večeři ten, kdo zve? A jaké sako se hodí na ples? „Elegantní gentleman s dokonale padnoucím oblekem je snem každé ženy.  I když doba již pokročila, alespoň minimální znalost etikety by měla být samozřejmostí. Správné chování nikdy z módy nevyjde,“ upozorňuje Martina Horáková odbornice na vztahy ze seznamky Leyter.com.

Nejzákladnější pravidla etikety: 

  • první vchází muž, aby ochránil ženu před případnou hospodskou rvačkou;
  • útratu platí muž, ale neměl by se urazit, pokud se této iniciativy ujme žena;
  • na ples je vhodné vždy pouze tmavé sako, světlé je určeno pro denní, spíše neformální, příležitosti.

Pán tvorstva

Přílišné sebevědomí je kamenem úrazu nejen v partnerských vztazích, ale i v přátelství, práci nebo rodině. Pokud muž okázale dává najevo svou převahu, odrazuje všechny potenciální partnerky a znechucuje tím i svou současnou. Zároveň tak snižuje svůj společenský kredit a přirozenou autoritu v zaměstnání. Zdravé sebevědomí je nejen o sebedůvěře, ale i respektu a úctě k druhým.

Neupravenost

S hlasitým pořváváním, komentováním ceny jídla v restauraci a nabubřelým chováním se pojí i často ne příliš reprezentativní vzhled. Drahý oblek z hedvábí a luxusní kožené polobotky muže sice vyšvihnou, ale upravenost v pravém slova smyslu nezaručují.

Ženy více ocení celkový dojem - správně dlouhé kalhoty, dobře padnoucí košili a vyleštěné boty. Když se k tomu dodá slušivý sestřih vlasů, čisté krátce střižené nehty a upravené vousy, dá se hovořit již o ideálu.

Ponožky v sandálech, ledvinka a tílko odhalující mužné ochlupení jsou stejně odpudivé jako mladá dívka v babičkovské zástěře s mastnými vlasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery

Ačkoli se v posledních letech hovoří o trendu pum – starších bohatých paniček, které si za partnery vybírají mladší krasavce ve skvělé fyzické kondici –...

Pohled známých osobností na monogamii

Může být člověk celý život šťastný s jedním partnerem? Na tuto otázku v anketě odpovídaly známé osobnosti. O svůj pohled na věc se podělily nejen hvězdy ze...

Výběr článků

Načítám