Hlavní obsah

Co ženám na mužích nejvíce vadí aneb Jaké přešlapy se netolerují

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože si to muži neradi přiznávají, i oni chybují, a to zejména co se týká jejich vystupování a image. Do skutečných gentlemanů mají tedy mnohdy daleko. Podívejte se s námi na seznam chyb, které ženy u mužů nerady vidí.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži mají do skutečných gentlemanů hodně daleko.

Článek

Buranství

Kdo vchází do dveří první? Zaplatí společnou večeři ten, kdo zve? A jaké sako se hodí na ples? „Elegantní gentleman s dokonale padnoucím oblekem je snem každé ženy.  I když doba již pokročila, alespoň minimální znalost etikety by měla být samozřejmostí. Správné chování nikdy z módy nevyjde,“ upozorňuje Martina Horáková odbornice na vztahy ze seznamky Leyter.com.

Nejzákladnější pravidla etikety: 

  • první vchází muž, aby ochránil ženu před případnou hospodskou rvačkou;
  • útratu platí muž, ale neměl by se urazit, pokud se této iniciativy ujme žena;
  • na ples je vhodné vždy pouze tmavé sako, světlé je určeno pro denní, spíše neformální, příležitosti.

Pán tvorstva

Přílišné sebevědomí je kamenem úrazu nejen v partnerských vztazích, ale i v přátelství, práci nebo rodině. Pokud muž okázale dává najevo svou převahu, odrazuje všechny potenciální partnerky a znechucuje tím i svou současnou. Zároveň tak snižuje svůj společenský kredit a přirozenou autoritu v zaměstnání. Zdravé sebevědomí je nejen o sebedůvěře, ale i respektu a úctě k druhým.

Neupravenost

S hlasitým pořváváním, komentováním ceny jídla v restauraci a nabubřelým chováním se pojí i často ne příliš reprezentativní vzhled. Drahý oblek z hedvábí a luxusní kožené polobotky muže sice vyšvihnou, ale upravenost v pravém slova smyslu nezaručují.

Ženy více ocení celkový dojem - správně dlouhé kalhoty, dobře padnoucí košili a vyleštěné boty. Když se k tomu dodá slušivý sestřih vlasů, čisté krátce střižené nehty a upravené vousy, dá se hovořit již o ideálu.

Ponožky v sandálech, ledvinka a tílko odhalující mužné ochlupení jsou stejně odpudivé jako mladá dívka v babičkovské zástěře s mastnými vlasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery

Ačkoli se v posledních letech hovoří o trendu pum – starších bohatých paniček, které si za partnery vybírají mladší krasavce ve skvělé fyzické kondici –...

Pohled známých osobností na monogamii

Může být člověk celý život šťastný s jedním partnerem? Na tuto otázku v anketě odpovídaly známé osobnosti. O svůj pohled na věc se podělily nejen hvězdy ze...

Jaký jste milenecký typ

Pokud jste zamilovaná, možná vás ani nenapadne, že na váš vztah může mít vliv to, jaký je váš přítel milenecký typ. Podle odborníků existuje dokonce šest...

Tajemství nejšťastnějších vztahů

Přestože se odborníci pomalu a jistě začínají smiřovat s tím, že šťastné manželství nemůže trvat věčně, stále existuje mnoho párů, jimž to klape i po více než...

Výběr článků

Načítám