Hlavní obsah

Co o vašem vztahu vypoví pozice, ve které s partnerem usínáte

Novinky, bok

O partnerském vztahu lze mnohé říci i beze slov. Jak je to možné? Mnohé například vypoví pozice, ve které s partnerem (partnerkou) usínáte, vysvětluje vztahová odbornice Jane Greerová.

Foto: Profimedia.cz

Pozice, ve které se s partnerem společně uchylujete ke spánku, o vašem vztahu mnohé napoví.

Článek

Najdou se lidé, kteří i přes vzájemné pouto a lásku preferují oddělené postele, protože se jednoduše chtějí vyspat. Mnozí ale sdílejí lože s partnerem, se kterým často usínají v různých pozicích. Právě ty mohou mnohé prozradit.

Lžičky 

Pokud s partnerem usínáte v mazlivé pozici, která se označuje jako „lžičky” (jeden z partnerů leží přitisknutý k zádům toho druhého, ve stejné pozici), značí to o vás, že se chováte jako jedna osoba. Nejspíš tak máte rádi stejné věci, stejně nebo podobně se oblékáte, je u vás v mnoha ohledech vidět značná podobnost.

S hlavou na hrudi partnera 

Toto ochranné spánkové uspořádání dává jasně najevo, že se jeden z partnerů cítí nejbezpečněji v náručí svého protějšku, popisuje Greerová. „Od partnera cítí podporu jak fyzickou, tak emocionální,” cituje server časopisu Women´s Health. Takový partner je bezesporu oporou při jakýchkoli potížích či problémech.

Zády k sobě 

Tato pozice je výrazem vzájemného respektu. Každý z partnerů má svůj vlastní prostor ke spaní, stejně tak dává prostor jeden druhému, přesto oba vědí, že jsou tu jeden pro druhého.

Na zádech či boku čelem k sobě s propletenýma nohama

Ačkoli máte s partnerem každý svůj prostor na spaní, potřebujete i tak spolu udržovat neustálé pouto, popisuje odbornice.

Obličeji blízko u sebe

Uvedená pozice, která volně značí období velké zamilovanosti, bývá často viditelná v období líbánek. Jak ale dodává odbornice, podobné pouto může přetrvat i dlouho poté. Páry, které takto usínají, jednoduše nechtějí nic zmeškat. Mnohdy spolu tak kromě vzájemné blízkosti sdílejí i jiné intimní detaily, zaujetí pro jídlo či byznys.

Paže přes záda partnera (partnerky)

Pozicí, ve které jeden z partnerů leží částečně tělem přitisknutý k zádům toho druhého a jednou paží ho „přidržuje” na boku či zádech, dává najevo, že mu tzv. kryje záda.

Držení za ruce 

Najdou se i partneři, kteří se při usínání rádi drží za ruce. Podobné gesto podle Greerové naznačuje, že chtějí zůstat v kontaktu za každou cenu. Často se tak cítí více v bezpečí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyhnout únavě při nedostatku spánku

Spánek tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Často se nám ale stane, že se zatouláme s kamarády na víně, nemůžeme usnout nebo zkrátka nestihneme jít do...

Výběr článků

Načítám