Hlavní obsah

Co o vašem vztahu prozrazují sociální sítě

Patříte k nadšeným uživatelům sociálních sítí? Pokud ano, pak pravděpodobně sdílíte nejen sebe, ale také svého partnera. I když by se mohlo zdát, že na sdílení partnerových fotografií není pranic zvláštního, opak je pravdou. Podle odborníků lze z příspěvků poznat, jaký vztah k sobě navzájem chováte.

Foto: Profimedia.cz

I „obyčejní smrtelníci“ mají potřebu sdílet soukromý život.

Článek

Sociální sítě se staly nedílnou součástí našeho života, a tak je zcela přirozené, že začaly promlouvat také do partnerského soužití. Vždyť stačí otevřít Facebook nebo Instagram, a rázem před sebou máte plejádu usměvavých a dokonale šťastných párů.

Následně není divu, že propadáte trudomyslnosti při vzpomínce na svého partnera, který včera neumyl nádobí a předevčírem přišel pozdě z fotbalu.

„Mužům a ženám jsou na sociálních sítích neustále ukazovány nereálné obrázky toho, jak vypadá ‚ideální‘ vztah, což následně poznamená všechny vztahy, které nesplňují standardy stanovené celebritami nebo influencery,“ tvrdí vztahový expert Jonathan Bennett a dodává, že následně mají lidé pocit, že jinde roste „tráva zelenější“.

Syndrom hlavní hvězdy aneb Když propadnete sociálním sítím

Styl

Na druhou stranu i „obyčejní smrtelníci“ mají potřebu sdílet soukromý život, respektive příspěvky s partnerem. V tomto ohledu se ale vyplatí, když nebudete příliš tlačit na pilu a zveřejňovat všechno, co vyfotíte nebo natočíte.

Obzvláště si dejte pozor na příspěvky, ve kterých si ze svého partnera děláte legraci nebo lamentujete nad jeho chováním.

„Takový obsah silně narušuje nejen soukromí vašeho partnera, ale také vztahu. Navíc poukazuje na vaši zoufalou potřebu cítit se důležitě,“ vysvětluje expertka na vztahy Jane Greerová a dodává, že právě prezentace vašeho vztahu na sociálních sítích toho mnohé prozrazuje o skutečné podobě vašeho soužití.

1. Málokdy zveřejňujete fotky s partnerem

Patříte k lidem, kteří na sociální sítě přispívají jednou za uherský rok? Pak pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že nesdílíte jednu fotku s partnerem za druhou. Problém ale přichází v momentě, kdy téměř obden přidáte na sociální síť příspěvek, avšak o vašem partnerovi mlčíte. Jonathan Bennett tvrdí, že takové chování naznačuje, že se za svého partnera stydíte a příliš si ho nevážíte.

Zároveň je také možné, že si váš partner nepřeje, abyste ho jakkoliv na svých sociálních sítích prezentovala. „Většina z nás ráda fotí svůj život a chce sdílet radosti a lidi, na kterých nám záleží. Podstatné je pouze to, abychom našly harmonickou rovinu, která bude vyhovovat nejen nám, ale také partnerům,“ uvádí Jane Greerová.

Proč je dobré přestat trávit tolik času na sociálních sítích

Vztahy a sex

2. Sdílíte svůj vztah non stop

„Pokud se přihlašujete na sociální sítě s vědomím, že chcete něco sdílet o vašem vztahu, pak to znamená, že chcete světu dokazovat vaši lásku,“ říká odbornice na vztahy Rori Sassoonová.

Rozhodně není v pořádku, když den co den sdílíte vaše zamilované fotografie, případně píšete dlouhé statusy o své životní lásce. Podle Sassoonové se jedná o jasný důkaz spoluzávislého vztahu, případně velmi nejistého vztahu, kterého se zuby nehty držíte.

Stejně tak není v pořádku, když vás partner neustále označuje v cizích příspěvcích nebo vás zahrnuje do všeho, co zveřejní. „V tomto případě může jít taktéž o dokonalou ukázku spoluzávislého vztahu. Častokrát se tímto způsobem ale chovají také lidé s majetnickými sklony,“ upozorňuje odbornice na vztahy.

3. Tu a tam sdílíte svůj vztah

Jednou sdílíte partnerovu fotografii, podruhé roztomilé štěně a potřetí své selfie? Zdá se, že takový přístup je naprosto ideální a dokazuje, že žijete ve spokojeném vztahu.

„I když dáváte lidem nahlédnout do svého soukromí, není to na sílu. Z vašeho chování lze usoudit, že máte zdravý vztah, který nepotřebujete dávat na odiv zbytku světa,“ míní Rori Sassoonová pro Brides.

Lze někdy omluvit čtení textových zpráv partnera?

Vztahy a sex

4. Milostné dopisy pod příspěvky

Není nic špatného na tom, když na výročí nebo na sv. Valentýna sdílíte fotografii s partnerem, ke které připíšete sladké vyznání. Problém přichází ve chvíli, kdy podobné příspěvky sdílíte téměř každý týden. S největší pravděpodobností totiž nejsou milostné vzkazy pod fotkou upřímné.

„Dát partnerovi najevo svou lásku je skvělý čin. Přesto je důležité, abyste to s vyznáním nepřeháněla,“ zdůrazňuje Sassoonová.

5. Zveřejňujete pouze fotky, na kterých jste s partnerem dokonalí

Fotografie, které sdílíme na sociálních sítích, prozrazují mnoho o tom, kdo jsme, a zároveň naznačují, jak se cítíme v partnerském vztahu. Pokud patříte k lidem, kteří neustále vylepšují partnerské fotografie, pak pravděpodobně nejste spokojená se sebou ani se svým vztahem.

„Vypadá to, že se snažíte přesvědčit sebe, nebo dokonce celý svět, že máte perfektní vztah. Skutečnost je ale v mnohém odlišná,“ tvrdí expert na vztahy Jonathan Bennett.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám